Volgend jaar vieren Koen en Debora Pessers hun 25-jarig ondernemerschap. Het echtpaar bestiert vijf slagerijen en een productielocatie, allemaal in Noord-Brabant. Toen zij in 2000 het stokje overnamen van Koens vader Fons, waren Koen en Debora 25 en 21 jaar. “Het was een sprong in het diepe, maar het heeft goed uitgepakt,” aldus Koen. Hij is de vijfde generatie in het familiebedrijf. Al in 1870 werd de eerste winkel geopend. De huidige eigenaren bouwden het slagersbedrijf uit van drie naar vijf winkels en openden in 2005 de productielocatie in Riel. Vanuit daar worden alle slagerijen bevoorraad. Vrijwel het hele assortiment is huisgemaakt. Hardlopers zijn de salades en worstproducten. Eerder dit jaar behaalde het bedrijf zelfs de tweede plek bij de verkiezing van Worstmaker van het Jaar, regio Noord-Brabant.
Met de groei van de afgelopen jaren moest ook de productie flink opgeschroefd worden. Dat betekende: meer machines. “Die maken ons werk veel efficiënter en aangenamer. Maar kwaliteit staat altijd op nummer één. Ik heb bijvoorbeeld weleens een machine getest die de houdbaarheid van ons product verlengde. Dat kwam de kwaliteit niet ten goede, vonden wij. Dan zien we ervan af”, vertelt Koen.
De meeste machines in de productielocatie komen van Delmo, waaronder de rookkasten, een cutter (K&G) en meng-/automatenwolf (K&G). Koen: “Zolang ik me kan herinneren, werk ik al met Delmo. Waarom? De apparatuur is dik in orde en als er problemen zijn, worden die snel opgelost. We kunnen het ons niet veroorloven de productie een paar dagen stil te leggen hier. Delmo heeft veel specialistische kennis in huis en een eigen technische dienst die snel kan schakelen.”
Toekomstbestendig
De nieuwste aanwinst is een vulmachine van Frey. Delmo is vaste importeur van Frey machines. Henk van Ommeren, vertegenwoordiger van Delmo en specialist in processen in de worstmakerij, begeleidde de aanschaf. Het idee kwam van worstmaker Johan van Meel. Hij vertelt: “We groeien elk jaar flink in productie. Goed nieuws natuurlijk, maar ik moest met steeds zwaardere kratten sjouwen en slepen. De oude vulmachine werd steeds met de hand van bovenaf gevuld met gehaktporties van tien kilo. Dagelijks tilde ik zo een paar honderd kilo in de machine. Niet goed voor mijn schouders en nek.”
Koen vult aan: “Mijn medewerkers zijn een groot goed. Dus aan het begin van de zomer heb ik contact opgenomen met Henk, we hebben meteen een afspraak gemaakt. We wilden een machine die makkelijk te beladen is, een hoge productiecapaciteit aankan en nauwkeurig is. Samen met Henk hebben Johan en ik verschillende opties bekeken. We hebben ook een vergelijkbaar bedrijf bezocht om de machine die onze voorkeur had in werking te zien. Henk dacht goed mee, ook met oog op de toekomst. Zo kwam de mogelijkheid voorbij om een lift bovenop de bestaande vulmachine te zetten. Maar omdat we nog altijd groeien, was een grotere machine gewoon een slimmere keuze.”
Met lift
Uiteindelijk werd het de F193, een vulmachine met een capaciteit van 3000 kilo per uur. Henk licht toe: “Op deze machine zit ook een lift zodat medewerkers niet meer handmatig hoeven te vullen. Via een eenvoudig besturingssysteem wordt het gewenste gewicht van de porties ingevuld. De machine is trouwens uit te breiden met diverse voorzetapparaten, zoals onder meer een balvormer en hamburgerlijn.”
Binnen drie maanden stond de machine al te draaien. Ook nu weer was Koen blij met de snelle service van Delmo: “Zo’n eerste dag met een nieuwe machine is altijd wennen. Gelukkig stond de technische dienst paraat om ons telefonisch te ondersteunen. ‘Probeer dat eens, stel dat eens in, heb je daar al aan gedacht’. De issues waren razendsnel opgelost.”
Rookworst, verse worst, grillworst, boterhamworst, vinken, gehaktschnitzels, gehaktballen – de machine wordt voor allerlei producten ingezet. Johan: “Eigenlijk alles wat geportioneerd moet worden. Het apparaat is op de gram nauwkeurig.” Ook voor zijn gestel is de machine een uitkomst: “De afgelopen drie dagen heeft-ie bijvoorbeeld al 2.500 kilo verwerkt. Als ik dat allemaal in porties van tien kilo in de machine had moeten tillen, was ik gesloopt geweest. Nu hoef ik alleen maar op een knop te drukken. Het apparaat pakt wel 200 kilo tegelijk. Hij draait overuren.” Koen lacht: “Maar dat vindt-ie niet erg hoor, dat is het voordeel van zo’n machine.”
Nog meer tijdwinst
Om de productiesnelheid nog verder te verhogen, kijken de mannen al naar een volgende stap. Henk: “Denk aan een ander type clipper om darmen met een grotere diameter te kunnen clippen, zodat ze deze ook niet meer handmatig hoeven af te knopen. Dat levert weer grote tijdwinst op.”
Johan hoopt dat de vulmachine gaat helpen om volgend jaar de verkiezing Worstmaker van het Jaar te winnen. “Daar gaan we voor. Met de machine maken we vast nog meer kans.”
Tilburg, Groningen en Gouda
088-8543800
info@delmo.nl
delmo.nl