De prijs-kwaliteitsverhouding en de service, dat waren voor Keurslager John Boere uit Haastrecht de belangrijkste redenen om voor Delmo te kiezen. Hij verving in de afgelopen jaren een groot deel van zijn oude machines, waaronder mengers, een cutter en een wolf van K+G Wetter. Een hele investering, maar Boere wil graag zijn tijd vooruit blijven.

Sinds 1996 is John Boere ondernemer. Al 21 jaar doet hij dat zelfstandig, daarvoor werkte hij in een vennootschap. Ambacht, dat is waar het om draait bij de slager. “We maken alles zelf. En omdat we het ambacht belangrijk vinden, zijn goede machines onontbeerlijk. Ik stond een tijdje geleden voor de keuze: ga ik de oude machines vervangen of ga ik de worstmakerij uitbesteden? Ik heb voor het eerste gekozen. Ik kwam als vanzelfsprekend bij Delmo uit. Niet alleen vanwege de prijs-kwaliteitsverhouding. De service gaf de doorslag. Wanneer er iets is, staan ze in no time op de stoep. Kunnen ze een eventueel probleem of storing niet verhelpen? Dan zorgen ze voor een noodoplossing. En als ik met een vraag zit, kan ik zelf ook even op en neer. Ze zitten hier dichtbij, op zo’n vijf kilometer afstand.”

De nieuwe cutter maakt het leven van de slager wat eenvoudiger. “Er wordt tijdens het proces van alles gemeten, zoals de temperatuur. Ook de mes- en komsnelheid en tijden kunnen geprogrammeerd worden. Zo kun je ervoor zorgen dat de omstandigheden hetzelfde blijven, en daarmee de kwaliteit van je producten constant. Ik kon direct met de machine uit de voeten, maar uiteraard instrueert Delmo de machines uitvoerig en begeleiden ze ook nadien. Mocht je meer informatie willen, dan kan dat ook bij Delmo.” Dirko den Hertog van Delmo vult aan: “Een van onze medewerkers geeft trainingen aan ­slagers, over het werken met en onderhouden van de nieuwe machines. Hij is van huis uit slager en gespecialiseerd in het worst maken. Hij heeft kennis van zaken en beschikt over de nodige expertise.”

Het hele worstmakerijprogramma bij Keurslager Boere komt van Delmo. “We hebben voor veel zaken een oplossing,” aldus Den Hertog. “We kijken samen met de klant naar wat die oplossing moet zijn. Daarvoor gaan we in gesprek om de behoefte van de klant te bepalen. We kijken naar wat zijn wensen zijn en welke oplossing daar het best bij past. Een machine verkopen doen we uiteraard graag, maar waar het echt om draait bij ons, is een klant die machine te adviseren die het best bij zijn bedrijf past. Klanten denken steeds meer vanuit productie-efficiëntie en gemak. Maar ook werkplezier en kwaliteit zijn van belang. Het werken met nieuwe machines vraagt wel wat gewenning. Het gaat vaak sneller dan handmatig werken, of het menu werkt net even anders. We helpen slagers hiermee op weg.”

De slager heeft bij Delmo keus uit een aantal merken. “Dat is het voordeel als je bij Delmo koopt,” aldus Den Hertog. “Voor elke stap in het productieproces hebben we meerdere merken. Binnen een merk zijn er vaak verschillende klassen in capaciteit, uitvoering en prijs. Zo kan de slager zelf bepalen wat het best bij zijn situatie past.”

Altijd op de hoogte blijven?