BEDRIJFSINFORMATIE | De nieuwe krachtige slicer SLX 2000, met maximaal vier sporen, bereikt een uitzonderlijk hoge slicingsnelheid, ongeacht het product. Vleeswaren, kaas en hun alternatieve eiwitproducten met een maximale lengte tot 1.600 mm kunnen nauwkeurig en perfect worden gesliced, zelfs bij hogere temperaturen.

De productplakken worden vervolgens in het vooraf bepaalde schikkingspatroon op het portioneringssysteem gelegd. Geavanceerde technologie zorgt ervoor dat de producten zeer gelijkmatig in de slicer worden ingevoerd en dat de slicingresultaten perfect zijn met minimale afsnijding en give-away. Deze slicer met hoge capaciteit, zet op vele vlakken een nieuwe maatstaf in de markt. Laden, slicen, portie aanvoer, verpakken en etiketteren van gesneden producten – bij MULTIVAC komt alles uit één hand.

Maximale flexibiliteit

De SLX 2000 kan als zelfstandige eenheid of als module binnen een volautomatische slicing- en verpakkingslijn worden gebruikt. De naadloze integratie van de snijmachine in de MULTIVAC Line Control (MLC) zorgt ervoor dat de machine en de lijn bijzonder efficiënt samenwerken. Dit geldt ook voor het opstarten, stoppen, onbelast werken en het wisselen van recepten in de hele lijn. Stilstand tijdens recept- of formaatwisselingen wordt tot het absolute minimum beperkt. De IPC-besturing met HMI 3-terminal vereenvoudigt de bediening en vermindert mogelijke bedieningsfouten, dit zorgt voor betrouwbare en reproduceerbare processen.  

Kosteneffectief, efficiënt en plasticbesparend tegelijk  

Een ander pluspunt: Klanten kunnen innovatieve ontwikkelingen gebruiken, zoals de MULTIVAC Sustainable Liquid Interleaver (SLI) voor plasticvrij slicen, in plaats van de conventionele kunststof tussenvellen. Dit vermindert het verbruik van plastic tijdens het verpakken nog verder.

Alles uit één hand

 

 

Altijd op de hoogte blijven?