De lekkerste vleesgerechten op een rijtje

3 april 2023 partner content

In onze moderne maatschappij wordt er steeds meer aandacht besteed aan gezonde voeding en duurzaamheid. Hierdoor wordt ook het eten van vlees steeds meer onder de loep genomen. Er wordt ons verteld dat we minder vlees moeten eten om onze planeet te redden en ons eigen welzijn te verbeteren door het reduceren van de uitstoot van Co2. Hoewel dit zeker waar is, kan een goed stuk vlees op z'n tijd natuurlijk absoluut geen kwaad. In dit artikel gaan we in op de bereiding van verschillende populaire soorten vlees, zodat je er op de juiste manier van kunt genieten.

Biefstuk

Een goed bereide biefstuk is voor veel mensen een waar genot. Het belangrijkste bij het bereiden van een biefstuk is dat je het vlees op kamertemperatuur laat komen voordat je het gaat bakken. Hierdoor wordt het vlees gelijkmatiger gaar. Daarnaast is het belangrijk om het vlees niet te vaak te draaien tijdens het bakken, omdat hierdoor de sappen uit het vlees kunnen lopen. De baktijd is afhankelijk van de dikte van de biefstuk en je persoonlijke voorkeur. Zo kun je natuurlijk kiezen voor een doorbakken stuk vlees, maar ook rare of medium rare behoren tot de mogelijkheden. Als finishing touch bij een goed biefstukje, mag het welbekende ‘toefje’ kruidenboter natuurlijk niet ontbreken.

Kip

Kip is een veelzijdig stuk vlees dat op verschillende manieren bereid kan worden. Het belangrijkste bij het bereiden van kip is dat het vlees volledig gaar is, om zo de kans op het krijgen van salmonella te vermijden. Kip kan gebakken, gegrild of gestoofd worden. Bij het grillen van kip is het belangrijk om het vlees regelmatig te draaien zodat het gelijkmatig gaar wordt. Niet alleen kipfilet is heerlijk, maar ook kipfilethaasjes zijn enorm populair. Alhoewel deze wel iets vetter zijn, hebben ze vaak een net wat malsere smaak. Door het hoge eiwitgehalte, is kip ook erg populair onder veel sporters. Wanneer je via Pricewise je zorgverzekering vergelijkt, dan zul je ook zien dat wanneer je gebruikmaakt van de 3 uur gratis consult bij een diëtist, veel eiwitrijke producten worden opgenomen in het dieet.

Varkensvlees

Varkensvlees wordt veel gegeten en is verkrijgbaar in verschillende varianten, zoals karbonades, schnitzels en speklappen. Het belangrijkste bij het bereiden van varkensvlees is dat het vlees goed gaar is. Dit is belangrijk om de kans op het krijgen van de parasiet Trichinella te vermijden. Varkensvlees kan gebakken, gegrild of gestoofd worden. Varkensvlees is dan misschien niet het meest populaire stuk vlees, maar wanneer je het op de juiste manier verwerkt, is het een ware toevoeging aan veel maaltijden.

De juiste bereiding voorkomt dat je een beroep hoeft te doen op je inboedelverzekering

Ieder stuk vlees heeft zo z’n eigen kenmerken. Wat vooral belangrijk is, is dat je het op de juiste manier bereidt. Belangrijk is dat je kiest voor een goede braadpan met antiaanbaklaag, zodat je vlees niet aanbrandt in de pan. Zorg er daarbij ook voor dat je online eerst je inboedelverzekering vergelijkt, zodat je bij eventuele schade niet zelf voor de kosten op hoeft te draaien. Uiteraard zit een ongeluk in een klein hoekje, maar vaak is een moment van onoplettendheid al voldoende om het vlees aan te laten braden.

Altijd op de hoogte blijven?