De Invloed van Training op Voedselveiligheid

21 mei 2024 Partner content Pixabay

BEDRIJFSINFORMATIE | In de veranderende industrie zijn er steeds meer verschillende vormen van training. Als werkgever stel je natuurlijk eisen aan de opleiding van het personeel. Je wilt de beste en meest efficiënte trainingsvorm toepassen in jouw bedrijf, zodat het personeel zo snel mogelijk ingezet kan worden op de werkvloer.

Traditionele klassikale lessen

De meest bekende trainingsvorm is de traditionele klassikale les. Jouw werknemers spenderen een dag of dagdeel in de klas waarbij ze uitleg krijgen over de wetgeving, zorgsystemen en soorten vervuiling en besmetting. Hoewel dit zeer belangrijke theoretische informatie is, is dit mogelijk niet de beste leermethode voor jouw personeel. Werknemers in de industrie zijn gewend om actief bezig te zijn op hun werk. Lang stilzitten in een klaslokaal en veel theorie leren, werkt voor hen vaak niet zo goed. Als organisatie is het belangrijk om een goede en effectieve leermethode te bieden aan het personeel.

Teamtraining op de werkvloer

Een voedselveiligheid haccp cursus kan gevolgd worden in groepsverband. Dit wordt ook wel teamtrainingen genoemd. Het voordeel hieraan is dat een groep medewerkers tegelijkertijd opgeleid kan worden zodat iedereen binnen de organisatie op hetzelfde kwaliteitsniveau zit. Deze teamtraining is een combinatie tussen een theoretische en praktijkgerichte aanpak. Deze methode wordt als effectief beschouwd doordat medewerkers het geleerde direct in de praktijk kunnen brengen en dus volgens de HACCP-richtlijnen kunnen werken.

Terugkerende cursus

De HACCP-cursus bij https://cbtresultaatuitopleiden.nl is perfect voor organisaties in de industrie. Als betrouwbare opleidingspartner ontvangt werknemer na succesvolle afronding van de cursus een certificaat. Dit certificaat is 1 jaar geldig, wat betekent dat werknemers elk jaar het certificaat opnieuw dienen te behalen. De jaarlijkse vernieuwing zorgt ervoor dat de kennis van werknemers altijd up-to-date blijft met de nieuwste richtlijnen en praktijken binnen de voedselveiligheid. Dit is cruciaal, gezien de voortdurende ontwikkelingen en veranderingen in regelgeving en industriestandaarden.

Altijd op de hoogte blijven?