De beste koelcellen om vlees te bewaren

15 mei 2023 Partner content Pixabay

BEDRIJFSINFORMATIE | Het bewaren van vlees is van cruciaal belang voor iedereen die werkzaam is in de horeca of een slagerij heeft. Een goede koelcel kan het verschil maken tussen vers en smakelijk vlees en bedorven vlees dat moet worden weggegooid. Maar welke koelcel is nu de beste optie voor het bewaren van vlees? In deze blogpost bespreken we de beste koelcellen voor het bewaren van vlees en waar je op moet letten bij het kiezen van een koelcel. Lees verder!

Diepkoelcellen

Als je vlees wilt bewaren voor een langere periode, dan zijn diepkoelcellen echt de beste optie. Deze krachtpatsers zullen je vlees perfect koel houden op 0 tot 2 graden Celsius. Diepkoelcellen zijn ook perfect als je grote hoeveelheden vlees moet bewaren. Maar let wel op: kies een diepkoelcel die goed geïsoleerd is en voldoet aan de juiste normen. En houd ook rekening met het energieverbruik, want diepkoelcellen kunnen behoorlijk wat energie verbruiken. 

Vries / koelcombinatie

Heb je beperkte ruimte maar wil je wel je vlees goed kunnen bewaren? Dan is een vries-/ koelcombinatie echt een geweldige optie voor jou! Deze handige koelcel heeft namelijk een apart gedeelte waar je vlees kunt bewaren op een temperatuur tussen 0 en 4 graden Celsius én een apart gedeelte waar je vlees kunt invriezen op een temperatuur van -18 graden Celsius. Ideaal als je niet veel vlees tegelijkertijd bewaart en als je graag wat ruimte wilt besparen. Kijk goed naar het formaat en het energieverbruik. Kies daarom een koelcel met een laag energieverbruik om zo energiekosten te besparen.

Snelkoelcellen

Wil je snel grote hoeveelheden vlees koelen, dan zijn snelkoelcellen de juiste optie. Deze koelcellen kunnen namelijk de temperatuur razendsnel verlagen tot maar liefst 0 graden Celsius, waardoor bacteriën minder kans hebben om te groeien en jouw vlees langer houdbaar blijft. Let goed op de capaciteit en de snelheid waarmee de temperatuur kan worden verlaagd. 

Maatwerk koelcellen

Maatwerk koelcellen zijn perfect als je specifieke afmetingen wilt. Ze kunnen worden aangepast aan de grootte en vorm van de ruimte, waardoor de koelcel precies past waar jij hem wilt hebben. Let wel op de isolatie en de kwaliteit van de koelunit en houd rekening met de toegankelijkheid. Maatwerk koelcellen bieden veel flexibiliteit en zijn de perfecte oplossing als je beperkte ruimte hebt of speciale afmetingen nodig hebt. Zo ben je verzekerd van veilig en goed bewaard vlees. Welke van deze koelcellen past bij jou?

 

Altijd op de hoogte blijven?