BEDRIJFSINFORMATIE | Het assortiment levensmiddelen moet aansluiten op de eisen die consumenten aan voeding stellen. Sterker nog, AVO wil daar altijd op vooruit blijven lopen: met heerlijke nieuwe Lafiness-marinades én met vleesvervangers, hybride en andere eiwitrijke producten.

Vanaf de oprichting van het bedrijf volgt AVO alle ontwikkelingen en trends op de voet. Veel slagers kennen inmiddels de Lafiness- en Maritop-producten, een scala aan kant-en-klare premium sauzen en marinades waarmee je verrassend uit de hoek kunt komen. Daarnaast heeft AVO kant-en-klare industrieel produceerbare oplossingen, vertelt marketingleider Guido Boberg. “Interessant voor industrie en MKB zijn bijvoorbeeld onze antwoorden op actuele thema’s zoals eiwitrijke, veganistische voeding of de vermindering van dierlijke vetten.”

Actiepakket!

AVO adv 2-2022_2

We hebben elkaar gemist. Samen bij u in de keuken recepten uitproberen, proeven en praten op een beurs, onze workshops bij AVO… het ging amper of niet door vanwege de lockdowns. Ondertussen heeft u keihard doorgewerkt. Dat verdient een pluim. Daarom komen wij met een mooie actie. Bestel ons Lafiness actiepakket inclusief een Lenovo Tab M10 tablet! Het actiepakket bestaat uit:

  • Lafiness Curry geel (4 kg) art.nr. 1454300
  • Lafiness Alabama free (4 kg) art.nr. 482050
  • Lafiness Kruidenboter (4 kg) art.nr. 812051

Prijs: 249,-
De actie loopt van tot en met 31 juli, zolang de voorraad strekt.

Vleesvervangers

Veel consumenten willen – in elk geval voorlopig – de smaak en bite van vlees niet missen, terwijl ze wel een of meer dagen vlees willen overslaan. Als je vertrouwde slager het in de toonbank heeft liggen, is dat wel zo snel en gemakkelijk. Consumenten willen juist van hun slager weten wat smakelijke en gezonde alternatieven zijn. Daarom biedt AVO vleesvervangers die niet kunnen mislukken, mét voldoende goede eiwitten én met een bite.

Een goed voorbeeld is de Ready to Mix van Vegavo, voor vegetarische hamburgers, braadworst, frikandellen, gehakt, schnitzels en nog veel meer. Er is zelfs een Vegavo-kipmix en een Vegavo-mayonaise. De Vegavoproducten zijn gemaakt op basis van erwtenproteïnen. Boberg: “De ‘lukt-altijd-garantie’, overtuigende smaak en perfecte textuur maken Vegavoproducten tot ideaal eiwitalternatief in de vleestoonbank. Het valt zeer in de smaak bij klanten. De Ready to Mix kun je als kant-en-klaar mengsel in zakken van 1 kilo verkrijgen. Je voegt er eenvoudig water en olie aan toe zodat er een smaakvol, ‘rond’ mengsel ontstaat. Het is gemakkelijk te vormen en te bewerken, je kunt er je eigen draai aan geven.”

Steek de barbecue vast aan

AVO adv 2-2022_4

  • Ondertussen is de blik alweer gericht op het barbecueën. Daarbij horen natuurlijk ook een goed stuk vlees en smakelijke vleesproducten. AVO heeft veel nieuwe recepturen ontwikkeld! Probeer bijvoorbeeld eens de nieuwe premium Lafiness Premium Pink Pepper-marinade. Prettig pittig en vol knapperige roze peperkorrels, en mooi trendy roze van kleur.
  • De Vegavoproducten zijn ook zeer geschikt om te grillen en datzelfde geldt voor de hybride producten, de eiwitrijke Weense worstjes en de bierham, weet Martijn Teunissen van AVO. “Je moet ze wat langzamer grillen of bakken, op een wat minder hete plek op de barbecue of op een wat lager vuur. Dan behoud je de smaak en loop je geen risico op verbranden.”

Hybride producten

Wie minder vlees wil eten kan ook kiezen voor hybride producten – klassieke vleesproducten met minder dierlijk vet erin. Voorbeelden zijn runderworst met chilikaas, grillworst en knapperige gevogelteworst. Met de plantaardige room van AVO kun je het aandeel dierlijke vetten tot 25 procent verminderen. Anders gezegd: op basis van zuivere koolzaadolie verhoog je het aandeel plantaardige vetten in je totale product. Dat betekent ook extra veel omega 3-vetzuren. In de juiste verhouding krijg je een mooie structuur mét de typische bite van gekookte worst. Ook maak je met de plantaardige room van AVO in een handomdraai hybride smeerbare leverworst of theeworst.

Minder vet en een hoog eiwitgehalte. Producten die ooit voorbehouden waren aan atleten vinden nu hun weg naar de vleestoonbank. AVO heeft trendy eiwitrijke worstjes: de Sofit High Protein Wiener Sausage. Ze bevatten 20 procent eiwit en slechts 2,5 procent vet. Bovendien hebben ze zo’n laag zoutgehalte dat ze de zogeheten Nutriscore B behalen. Ook zijn er geen glutamaat, allergenen of gistextracten aan toegevoegd. Het doet niets af aan de smaak, zegt Boberg: “Met mager vlees en ons Sofit High Protein-kruidenmengsel krijg je gegarandeerd knapperige en sappige Weense worstjes. Ook de extra eiwitrijke vleeswaren en bierham zijn niet te versmaden.”

Meer weten?

AVO adv 2-2022_3

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie! Want AVO heeft echt voor elk wat wils!

• Martijn Lelsz (06) 270 385 95
• Ron Kuipers (06) 505 584 55
• Martijn Teunissen (06) 425 095 20
• Peter Eernst (06) 435 430 00 (industrie en verkoopleider Benelux)
• Michael Kolenbrander (0180) 531 141 (kantoor NL) 

AVO logo_klein

AVO specerijen
Deventerseweg 14b
2994 LD Barendrecht
info@avo-specerijen.nl
www.avo.de

Altijd op de hoogte blijven?