Artikelen
Recept voor Abrahamburger, een echt succesnummer

Recept voor Abrahamburger, een echt succesnummer

Winkelchef Lowie Lievestro vierde vorig jaar in oktober zijn 50e verjaardag. Via de digitale instore-krant werden klanten aangemoedigd de jarige Abraham te feliciteren. ‘Dat leidt meteen tot leuke klantengesprekken en daarom kan ik dit iedere slager aanraden’, zegt eigenaar Hans de Goeij.Om het nog iets feestelijker te maken, bedacht Lowie zelf een...

Het min-maxcontract; de voordelen en de risico's uitgelegd

Het min-maxcontract; de voordelen en de risico's uitgelegd

In deze onzekere tijd zal de vraag naar een grotere flexibele arbeidsschil naar verwachting weer toenemen. Welke gevolgen zal de huidige situatie hebben voor uw bedrijf en hoe verhoudt zich dat tot de inzet van de factor arbeid? Een min-maxcontract kan dan uitkomst bieden, maar wat houdt zo’n contract nu eigenlijk in? Wat zijn de voordelen en risico’s...

Buitelaar: 'Sturen op cijfers is broodnodig'

Buitelaar: 'Sturen op cijfers is broodnodig'

Al vaker heb ik geschreven over het belang van juiste en actuele informatie om een bedrijf te kunnen sturen. Toch werd ik de afgelopen weken meerdere malen verrast doordat ondernemers tijdens ons gesprek niet bleken te beschikken over juiste of actuele informatie. En dat is funest. In deze tijden kan een ondernemer niet zonder stuurinformatie.Op het...

Kerst in coronatijd: kans maar ook een flinke uitdaging

Kerst in coronatijd: kans maar ook een flinke uitdaging

Vanwege de coronamaatregelen zal Kerst 2020 er waarschijnlijk heel anders uitzien dan voorgaande jaren. Veel mensen eten thuis en halen hun inkopen bij de slager. Daardoor zullen ondernemers zich waarschijnlijk meer richten op het stroomlijnen van de processen dan op het assortiment. De kerstperiode is dit jaar niet alleen een kans, maar ook een flinke...

Verhey Vlees week dicht door 40-tal coronabesmettingen

Verhey Vlees week dicht door 40-tal coronabesmettingen

Verhey Vlees in het Limburgse Nuth moet een week dicht nadat bij 41 medewerkers corona is vastgesteld. Dat melden diverse media, waaronder zusterblad VMT.Het besluit om een week de deuren te sluiten is genomen door de directie van Verhey Vlees in overleg met de Veiligheidsregio en de GGD Zuid Limburg, meldt 1Limburg. De sluiting is afgelopen nacht in...

Keurslager Van der Meer: ‘Alles draait om beleving’

Keurslager Van der Meer: ‘Alles draait om beleving’

Keurslagerij Van der Meer is samen met bakkerij Van der Werf en kaasmakerij de Nylander in Workum Versmarkt De 3 Ambachten gestart. ‘We zitten in een prachtig ruim pand op een hele mooie locatie naast twee supermarkten. Alles draait bij ons om beleving’, vertelt Thijs van der Meer trots. ‘Door drie ambachtelijke bedrijven samen te voegen onder één dak,...

Vleesomzetten stijgen nu ook in supermarkt

Vleesomzetten stijgen nu ook in supermarkt

De vleesomzetten in de supermarkten laten dit jaar een sterke omzetgroei zien. Het heeft alles te maken met covid-19, stelt onderzoeksbureau IRI. Enkele weken geleden meldde Wageningen Economic Research al dat in 2019 voor het tweede jaar op rij de vleesconsumptie in Nederland is gestegen. En dat was tegen de verwachting in, aldus een artikel in zusterblad...

Diederik Spaan: ‘Ons vleeswarenmeubel is dé blikvanger’

Diederik Spaan: ‘Ons vleeswarenmeubel is dé blikvanger’

Na 22 jaar was Slagerij Ariesen toe aan een nieuwe inrichting. Hierbij moest volgens eigenaar Diederik Spaan ambacht en presentatie centraal staan. Dat is uitstekend gelukt. Tussen de houten, marmeren en granieten tinten komt de kleur van het vlees prachtig tot z’n recht. De grootste blikvanger in de winkel is echter het vleeswarenmeubel, dat maar liefst...

'Slagers zien steeds meer klanten in de winkel en in de webshop'

'Slagers zien steeds meer klanten in de winkel en in de webshop'

Slagers profiteren van de sluiting van de horeca. De landelijke vereniging van keurslagers bevestigt een omzetstijging. 'Gemiddeld krijgen de winkels tussen de 20 en 30 procent meer binnen.''Er komen meer klanten in de winkels, maar ook online stijgen de verkopen. Niet normaal. Er zijn zelfs slagers die online zijn gestopt, omdat ze het niet konden...

Hartige patisserie: ovengebakken balkenbrij met appel

Hartige patisserie: ovengebakken balkenbrij met appel

Eén van de meest traditionele streekproducten in Midden-, Oost- en Zuid-Nederland is balkenbrij. Boekweitmeel, bouillon, spek en kopvlees zijn de basisingrediënten.In sommige streken wordt bloed en of lever toegevoegd. Dit van origine ‘slachtproduct’ werd en wordt nog steeds met gebakken appel gegeten. En juist de combinatie van hartig en zoet maken...

Vleesmagazine Nieuwsbrief

Niets missen van Vleesmagazine.nl? Meld u dan aan voor onze gratis nieuwsbrief en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de vleessector.

Inschrijven
Vleesmagazine
Vleesmagazine

Superaanbieding! 1 jaar slechts
€ 249,00 1e jaar met 25% korting excl. btw

Profiteer nu
Vleesmagazine Editie 2 | april 2021
Vleesmagazine Editie 2 | april 2021

Het tweede nummer van Vleesmagazine is verschenen. Liever online lezen? Dat kan hier!

Lees meer
Evenementen

Cursus allergenen management

10 juni 2021

Lees meer

Workshop Zout- en suikerverlaging

17 juni 2021

Lees meer

Cursus Vleestechnologie

31 augustus 2021

Lees meer
Vleesmagazine op Social

Social Logo Facebook Alea

Social Logo Linkedin Alea

Social Logo Twitter Alea