Artikelen
Worst carnaval ever! Bakkerij Van Keulen haakt in

Worst carnaval ever! Bakkerij Van Keulen haakt in

Wordt het de Worst carnaval ever in 2021!? Als het aan Bakkerij Van Keulen in de Bommelerwaard ligt niet. De inventieve bakkers hebben een worstenbroodjesbox bedacht, de bestelling lopen storm.De bakkerijketen lanceerde vrijdag 2 januari een worstenbroodjesbox onder de slogan: Worstcarnavalever. De eerste dag werden er al honderd pakketten besteld....

Sealwise kiest Jackit als partner voor de vleesindustrie

Sealwise kiest Jackit als partner voor de vleesindustrie

Vrijwel nergens is de behoefte aan optimale hygiëne zo groot als in de voedingsmiddelenindustrie. Om zo goed mogelijk in deze behoefte te voorzien, heeft Sealwise Nederland deze week een exclusieve samenwerkingsovereenkomst gesloten met renovatiespecialist Jackit uit Beekbergen.Door deze samenwerking kan Jackit een garantie bieden voor een virus- en...

Interieurontwerper Ettore Giovanni Vittorio ‘Vic’ Caiano overleden

Interieurontwerper Ettore Giovanni Vittorio ‘Vic’ Caiano overleden

Ettore Giovanni Vittorio ‘Vic’ Caiano, die verantwoordelijk is geweest voor de inrichting van vele slagerijen, is op donderdag 5 november op tachtigjarige leeftijd als gevolg van het coronavirus overleden. Vic stond bekend om zijn heldere blik op het leven, zijn nooit aflatende humor en creatief vermogen. Hij was een graag geziene persoonlijkheid bij...

KNS: ‘Verlenging lockdown zwaar voor horecaslagers’

KNS: ‘Verlenging lockdown zwaar voor horecaslagers’

De verlenging van de lockdown komt niet als een verrassing, maar is wel een klap voor de horecaslagers, aldus de Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS).De reserves van de ondernemers die aan de horeca leveren zijn op, aldus de KNS. De toegezegde toegezegde verruiming van het steunpakket is broodnodig om te zorgen dat deze ondernemers alsnog niet kopje...

Trends voor 2021: Gezondheid, lokaal, thuisconsumptie, online en vleesvervangers

Trends voor 2021: Gezondheid, lokaal, thuisconsumptie, online en vleesvervangers

Door het coronavirus was 2020 een bewogen jaar. Volgens velen heeft het virus ook grote invloed op het gedrag van consumenten, wat leidt tot verschillende nieuwe trends en versnelling van bestaande trends. Vleesmagazine dook in de verschillende trendlijstjes en geeft een overzicht van de vijf trends die overal terugkomen.Aan het eind van elk jaar verschijnen...

Ondernemersacademie Food: Kunsthistorica met de laarzen in de modder

Ondernemersacademie Food: Kunsthistorica met de laarzen in de modder

Tijdens haar studie kunstgeschiedenis had Renkema, samen met haar vriend, een moestuin waarin ze zich naar hartenlust uitleefde. Na haar afstuderen had ze diverse kantoorbanen, maar natuur en dieren, dat blééf kriebelen. ‘We hebben een boerderij gekocht in het Gelderse Stokkum en willen ons richten op vleesproducten. Kleinschalig en met verschillende...

Operatorveiligheid als standaard vertrekpunt

Operatorveiligheid als standaard vertrekpunt

Hygiëne, een zo hoog mogelijke output en veiligheid zijn belangrijke ontwikkelingen in de vleesverwerkende industrie. Op basis van de hedendaagse productiesnelheden is het risico op persoonlijke verwondingen en ernstig letsel steeds groter geworden. Daarom wordt de operatorveiligheid steeds vaker als standaard vertrekpunt genomen bij industriële toepassingen....

Veel slagers kiezen voor speciaal afhaalpunt of drive-in

Veel slagers kiezen voor speciaal afhaalpunt of drive-in

Ieder jaar zijn er rond Kerst lange wachtrijen in de slagerij. Door de coronamaatregelen moeten slagers zoveel mogelijk proberen om de drukte te spreiden. Daarom wordt dit jaar veelal voor een afhaalpunt of speciale drive-in gekozen, zoals bij Slagerij Bouma in Steenwijkerwold, Slagerij Hofman in Winschoten en Keurslagerij Spijkerman in Akkrum.Slagerij...

John de Jonge (COO Vion Pork): ‘Dit jaar zijn hele belangrijke stappen gezet’

John de Jonge (COO Vion Pork): ‘Dit jaar zijn hele belangrijke stappen gezet’

Dit jaar lijken de dieptepunten de hoogtepunten te overschaduwen, maar toch zijn er binnen Vion Food Group hele belangrijke stappen gezet, zegt John de Jonge, COO van Vion Pork. Hiermee doelt hij onder meer op de implementatie van de nieuwe strategie, het bouwen van ketens, het verstevigen van de regionale posities en de bijproductenstrategie. John...

Kerstmenu in het teken van tradities en gemak

Kerstmenu in het teken van tradities en gemak

Bijna driekwart van de Nederlanders verheugt zich ondanks de huidige maatregelen op kerst, blijkt uit onderzoek van Jumbo Supermarkten. Meer dan vier op de tien Nederlanders weet nu al wat ze tijdens de feestdagen gaan serveren. Hierbij valt op dat kersttradities en gemak meer dan ooit een rol spelen in de keuzes voor het kerstmenu.Kerst 2020 wordt...

Vleesmagazine Nieuwsbrief

Niets missen van Vleesmagazine.nl? Meld u dan aan voor onze gratis nieuwsbrief en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de vleessector.

Inschrijven
Vleesmagazine
Vleesmagazine

Superaanbieding! 1 jaar slechts
€ 249,00 1e jaar met 25% korting excl. btw

Profiteer nu
Editie 1 2021
Editie 1 2021

In de eerste Vleesmagazine van 2021 staan keurslagers centraal. Liever online lezen? Dat kan hier!

Lees meer
Evenementen

Cursus allergenen management

10 juni 2021

Lees meer

Webinar Belastingdienst over nieuwe EU btw-regels

20 april 2021

Lees meer

Sirha 2021

23 september 2021 - 27 september 2021

Lees meer
Vleesmagazine op Social

Social Logo Facebook Alea

Social Logo Linkedin Alea

Social Logo Twitter Alea