Artikelen
De favoriete slager van Julius Jaspers

De favoriete slager van Julius Jaspers

Sinds zijn eerste bezoek aan Slagerij Han Janmaat is topkok Julius Jaspers er vaste klant. Hij prijst de vakkennis en het onderscheidend vermogen van de ambachtelijke slager uit Hilversum, die met zijn producten diverse vakwedstrijden won. “Hij heeft de ouderwetse wil om hard te werken.”

‘De toekomst is niet voor watjes’

‘De toekomst is niet voor watjes’

Marijke Everts leidt sinds 2019 de dagelijkse operatie van de VanDrie Group, de grootste kalverintegratie ter wereld. Door de maatregelen tegen COVID-19 kelderde de vraag naar kalfsvlees, omdat dit vlees voor een belangrijk deel in de (buitenlandse) horeca wordt gegeten. Hoe beleefde Everts 2020? De directeur van de VanDrie Group zette zelf haar gedachten...

‘Op maandag slachten, de rest van de week verwerken’

‘Op maandag slachten, de rest van de week verwerken’

Waar de Dalfsense slager John van Broekhuizen het meest trots op is? Zijn rauwe vleeswaren. “Zoals onze Culatello, die knoop ik in een blaas, omwikkel ik met theedoeken en besprenkel ik met witte wijn. Dat geeft een prachtige kleur en smaak.” Werkelijk álle vleesproducten in zijn winkel zijn zelfgemaakt.

COV-voorzitter Jos Goebbels blikt vooruit

COV-voorzitter Jos Goebbels blikt vooruit

Door corona werd 2020 een bijzonder jaar voor de vleessector. De export naar China stond enige tijd op een laag pitje en de vraag naar kalfsvlees daalde sterk. Op de werkvloer kregen werknemers te maken met een coronaprotocol. Wat brengt het komende jaar? Jos Goebbels blikt vooruit in zijn laatste jaar als voorzitter bij de Centrale Organisatie voor...

ABN Amro: ‘Voor vleessector blijft eerste helft van het jaar uitdagend’

ABN Amro: ‘Voor vleessector blijft eerste helft van het jaar uitdagend’

De coronacrisis heeft grote gevolgen voor de foodsector, zo blijkt uit de Sectorprognoses Food 2021/2022 van ABN Amro. Voor de vleessector blijft de eerste helft van dit jaar uitdagend. De gemiste afzet naar het horecakanaal wordt niet goedgemaakt door de stijging van de vleesverkopen via de supermarkten.ABN Amro ziet een tweedeling in de foodsector...

Jan Aaltzen: ‘Met vega valt een wereld te winnen’

Jan Aaltzen: ‘Met vega valt een wereld te winnen’

Steeds meer mensen eten bewust minder vlees. Voor die vegetariërs én flexitariërs biedt Van Geloven nu al een breed assortiment vegetarische producten, maar CEO Jan Aaltzen heeft grootse plannen voor de komende jaren. ‘Rond 2025 zijn we met vega onderweg naar de helft van onze omzet.’Welke trends zie je in de markt, op het gebied van vegetarisch eten?...

Vereniging van Keurslagers: al 75 jaar een krachtig collectief

Vereniging van Keurslagers: al 75 jaar een krachtig collectief

De Vereniging van Keurslagers bestaat 75 jaar. Dat wordt dit jaar uitbundig gevierd met onder meer extra consumentenacties. De vereniging kiest daarbij voor een optimale mediamix met trots als basis.‘We zijn hartstikke trots op ons jubileum,’ zegt Joep Klaver, directeur van de Vereniging van Keurslagers. Klaver groeide zelf op in een slagersfamilie...

Emondt - KMI: ‘Zelfbediening in de winkel is absolute must’

Emondt - KMI: ‘Zelfbediening in de winkel is absolute must’

Zelfbediening is volgens Egbert-Jan Russchen, adviseur van Emondt-KMI Fresh Food Interiors, een absolute must. ‘De slagerij blijft natuurlijk een bedieningswinkel met een ambachtelijke uitstraling, maar zelfbediening hoort hier absoluut bij. De klant moet voldoende zelfkeuze hebben. Zorg ervoor dat een groot deel van het assortiment ook voorverpakt...

Future Food Group breidt scope productontwikkeling uit

Future Food Group breidt scope productontwikkeling uit

Geheel binnen de visie ‘proteïnerijk voedsel van de toekomst’ heeft Future Food Group (FFG) de productontwikkeling uitgebreid. Letterlijk door investeringen in nieuwe technologie waarmee realistische vezelstructuren ‘als kip’ en ‘als rund’ worden vervaardigd, maar ook door zich te richten op meer typen eindproducten.Waar Future Food Group (FFG) zich,...

Worst carnaval ever! Bakkerij Van Keulen haakt in

Worst carnaval ever! Bakkerij Van Keulen haakt in

Wordt het de Worst carnaval ever in 2021!? Als het aan Bakkerij Van Keulen in de Bommelerwaard ligt niet. De inventieve bakkers hebben een worstenbroodjesbox bedacht, de bestelling lopen storm.De bakkerijketen lanceerde vrijdag 2 januari een worstenbroodjesbox onder de slogan: Worstcarnavalever. De eerste dag werden er al honderd pakketten besteld....

Vleesmagazine Nieuwsbrief

Niets missen van Vleesmagazine.nl? Meld u dan aan voor onze gratis nieuwsbrief en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de vleessector.

Inschrijven
Vleesmagazine
Vleesmagazine

Superaanbieding! 1 jaar slechts
€ 249,00 1e jaar met 25% korting excl. btw

Profiteer nu
Editie 1 2021
Editie 1 2021

In de eerste Vleesmagazine van 2021 staan keurslagers centraal. Liever online lezen? Dat kan hier!

Lees meer
Evenementen

Cursus allergenen management

10 juni 2021

Lees meer

Webinar Belastingdienst over nieuwe EU btw-regels

20 april 2021

Lees meer

Sirha 2021

23 september 2021 - 27 september 2021

Lees meer
Vleesmagazine op Social

Social Logo Facebook Alea

Social Logo Linkedin Alea

Social Logo Twitter Alea