Slager en jager ineen
PREMIUM
WILD | Wild is in opkomst, merkt Coen Veldhuis, eigenaar van Wildhandel Veldhuis. Hij bejaagt en verwerkt de dieren zelf en verkoopt ze via zijn website aan klanten door het hele land. “Tegenwoordig eten mensen vaker wild uit overtuiging.”
Coen Veldhuis (36) is net een paar dagen terug uit Duitsland. In zijn koelcel in de tuin van zijn ouders hangt de buit van een weekend jagen: een paar reeën, een wild zwijn, een damhert en een hertenkalf. Buiten in de rookkast liggen een paar ganzenborsten zachtjes te garen. Alle dieren zijn geschoten door Coen en een vriend die een eigen jachtgebied beheert in de buurt van Winterberg. “Een mooie opbrengst, al gaat het ons niet per se om het schieten van het wild. In de natuur zijn, met vrienden, mijn ouders of mijn broer; daar geniet ik het meest van. Het schieten van een dier is dan de kers op de taart.” Aan de keukentafel van zijn ouderlijk huis aan de rand van het Twentse Weerselo vertelt hij over de do’s & don’ts van de jacht, Oostenrijkse gemzen, en het ontstaan van zijn webwinkel.