Vleeswarensector een wereld aan variatie

15 maart 2011 Vivie Brandligt

In de vleeswarensector werken circa drieduizend mensen in zo’n honderd bedrijven. Zij maken samen een enorme variatie aan vleeswaren. Denk maar eens aan alle verschillende soorten vleeswaren die je in de supermarkt of bij de slager ziet liggen. Zo gevarieerd als de vleeswaren zelf zijn, zo divers zijn ook de bedrijven en de mensen die er werken. Er werken mannen en vrouwen van verschillende leeftijden en achtergronden en met uiteenlopende opleidingen. En allemaal zijn ze trots op de producten die ze maken.
 

Moderne werkplek, ambachtelijke producten
Dagelijks worden in de vleeswarensector verse producten bereid. Traditionele en ambachtelijke recepten staan aan de basis voor de bereiding van vleeswaren, waarbij moderne machines worden ingezet om op grote schaal te produceren. Hygiëne en voedselveiligheid zijn in het productieproces van groot belang. De producenten zijn trots op hun ambachtelijke producten en besteden veel zorg aan de manier waarop ze gemaakt worden. 

Lijkt het jou wat om mee te helpen deze mooie producten te maken? Het gaat er misschien anders aan toe dan je zou denken. In de meeste gevallen komt het vlees al voorgesneden de fabriek binnen. Daar wordt het verwerkt in worsten, hammen, patés of andere producten. Omdat er met voedingsmiddelen wordt gewerkt, moet alles heel schoon zijn. Daar moet je als medewerker dan ook goed op letten.

Aantrekkelijke voorwaarden
Medewerkers in de vleeswarensector kunnen rekenen op een goed salaris, een mooi pakket aan arbeidsvoorwaarden (zoals een pensioenregeling) en veel opleidingsmogelijkheden. Daarnaast staat de sector voor duurzaamheid in de verbintenissen die zij met haar medewerkers aangaat.


Meer weten?
Wil je meer weten over werken in de vleeswarensector? Kijk dan op www.vleeswarenwerkt.nl. Wil je weten waar bij jou in de buurt vacatures zijn? Neem dan contact op met een vleeswarenbedrijf in de directe omgeving of je lokale UWV coach.

Altijd op de hoogte blijven?