Viaanse stoofschotel

Hans de Goeij_recept Viaanse stoofschotel_foto Herbert Wiggerman_1

Hans de Goeij is eigenaar van Traiteurslagerij de Goeij in Vianen. Sinds 2020 is hij branche erkende meesterslager. Naast verse vleesspecialiteiten, ambachtelijke vleeswaren en worst uit eigen worstmakerij verkoopt De Goeij verse maaltijden uit eigen keuken, zoals deze eenvoudig te bereiden Viaanse ovenschotel.

Foto’s: Herbert Wiggerman

Ingrediënten

Hans de Goeij_recept Viaanse stoofschotel_foto Herbert Wiggerman_2

  • 12 sjalotten
  • 2 winterpeen
  • 4 teentjes knoflook
  • 1500 g stooflappen
  • zout
  • kruidnagel
  • versgemalen peper
  • 3 el olijfolie
  • 80 g boter
  • 8 plakken ontbijtkoek
  • 4 el maïzena
  • 1000 ml runderbouillon
  • 6 blaadjes laurier
  • 500 g kastanjechampignons

Bereiding

Hans de Goeij_recept Viaanse stoofschotel_foto Herbert Wiggerman_3

  • Pel en snipper de sjalotten. Schil en snijd de wortel in stukken.
  • Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Snijd de stooflappen in grove blokjes en bestrooi ze met zout en peper.
  • Verwarm olie en boter in een pan en bak de runderlappen om en om goudbruin.
  • Voeg de groente toe en laat ze circa 5 minuten smoren.
  • Voeg de bouillon, ontbijtkoek, appelstroop en de laurierblaadjes toe en breng het geheel aan de kook.
  • Maak een papje van de maïzena met wat water of bouillon en roer dit door het mengsel.
  • Laat circa 4 uur, tegen de kook aan, garen (dit kan natuurlijk ook in een afgedekte bak
    in de combisteamer - 100% vocht).
  • Snijd de champignons in partjes en stoof ze circa 15 minuten mee.
  • Breng op smaak met zout, kruidnagel en peper.
  • Voor een complete maaltijd kan je er nog voorgekookte krieltjes door doen of presenteer met sperzieboontjes en aardappelpuree.

Voeg voorgekookte krieltjes toe voor een complete maaltijd

Hans de Goeij_recept Viaanse stoofschotel_foto Herbert Wiggerman_4

Dossiers
Lees ook
Slager verwerkt varken op rockmuziek

Slager verwerkt varken op rockmuziek

Slager Dennis van de Ven leverde een bijzondere bijdrage aan het festival Schijndel aan Zee. Op het podium verwerkte hij op het ritme van het rocknummer ‘Bad to the bone’ een varken. Achteraf plaatste hij het filmpje op social media en dat leidde tot veel reacties.

Gewijzigd arbeidsrecht

Gewijzigd arbeidsrecht

De Wet transparante en voorspelbare arbeidsovereen-komsten werd op 19 april aangenomen door de Tweede Kamer. Per 1 augustus 2022 moet de wet gaan zorgen voor betere arbeidsvoorwaarden van werknemers.

Amerikaanse sferen bij Diemense slagerij Piepenbrock

Amerikaanse sferen bij Diemense slagerij Piepenbrock

Noodgedwongen ging slager Fred Piepenbrock er met zijn verbouwde winkel honderd vierkante meter op achteruit. De Amerikaanse uitstraling wilde hij koste wat kost behouden. Al komt vrijwel al het vlees van dichtbij. “Hollands rund is net zo lekker als Amerikaans.”