Viaanse stoofschotel

Hans de Goeij_recept Viaanse stoofschotel_foto Herbert Wiggerman_1

Hans de Goeij is eigenaar van Traiteurslagerij de Goeij in Vianen. Sinds 2020 is hij branche erkende meesterslager. Naast verse vleesspecialiteiten, ambachtelijke vleeswaren en worst uit eigen worstmakerij verkoopt De Goeij verse maaltijden uit eigen keuken, zoals deze eenvoudig te bereiden Viaanse ovenschotel.

Foto’s: Herbert Wiggerman

Ingrediënten

Hans de Goeij_recept Viaanse stoofschotel_foto Herbert Wiggerman_2

  • 12 sjalotten
  • 2 winterpeen
  • 4 teentjes knoflook
  • 1500 g stooflappen
  • zout
  • kruidnagel
  • versgemalen peper
  • 3 el olijfolie
  • 80 g boter
  • 8 plakken ontbijtkoek
  • 4 el maïzena
  • 1000 ml runderbouillon
  • 6 blaadjes laurier
  • 500 g kastanjechampignons

Bereiding

Hans de Goeij_recept Viaanse stoofschotel_foto Herbert Wiggerman_3

  • Pel en snipper de sjalotten. Schil en snijd de wortel in stukken.
  • Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Snijd de stooflappen in grove blokjes en bestrooi ze met zout en peper.
  • Verwarm olie en boter in een pan en bak de runderlappen om en om goudbruin.
  • Voeg de groente toe en laat ze circa 5 minuten smoren.
  • Voeg de bouillon, ontbijtkoek, appelstroop en de laurierblaadjes toe en breng het geheel aan de kook.
  • Maak een papje van de maïzena met wat water of bouillon en roer dit door het mengsel.
  • Laat circa 4 uur, tegen de kook aan, garen (dit kan natuurlijk ook in een afgedekte bak
    in de combisteamer - 100% vocht).
  • Snijd de champignons in partjes en stoof ze circa 15 minuten mee.
  • Breng op smaak met zout, kruidnagel en peper.
  • Voor een complete maaltijd kan je er nog voorgekookte krieltjes door doen of presenteer met sperzieboontjes en aardappelpuree.

Voeg voorgekookte krieltjes toe voor een complete maaltijd

Hans de Goeij_recept Viaanse stoofschotel_foto Herbert Wiggerman_4

Dossiers
Lees ook
KNS maakt finalisten Grote Grillworsttest 2022 bekend

KNS maakt finalisten Grote Grillworsttest 2022 bekend

De tien finalisten van de Grote Grillworsttest 2022 zijn bekend. Woensdag 2 februari weten we welke slager Keurslager Braamskamp, de winnaar van 2021, opvolgt. Dat meldt Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS).

‘Thuis koken loont vaak niet voor ouderen’

‘Thuis koken loont vaak niet voor ouderen’

Steeds meer consumenten kiezen voor kwaliteitskip. De slager kan hier als ambachtelijk specialist z’n meest veelzijdige voordeel mee doen. Hij kan inspireren, vertellen over de herkomst en niet alleen de beste kip, maar ook ongelofelijk veel lekkere gerechten en maaltijden neerzetten. Voor extra inspiratie delen vier leveranciers van smaakmakers...

In gesprek met elkaar

In gesprek met elkaar

In ieder nummer van Vleesmagazine schrijven twee columnisten over één onderwerp, vanuit hun eigen expertise en ervaring. Franny van Linschoten en Christiaan Verkuijl buigen zich dit keer over het slagersvak.