Viaanse stoofschotel

Hans de Goeij_recept Viaanse stoofschotel_foto Herbert Wiggerman_1

Hans de Goeij is eigenaar van Traiteurslagerij de Goeij in Vianen. Sinds 2020 is hij branche erkende meesterslager. Naast verse vleesspecialiteiten, ambachtelijke vleeswaren en worst uit eigen worstmakerij verkoopt De Goeij verse maaltijden uit eigen keuken, zoals deze eenvoudig te bereiden Viaanse ovenschotel.

Foto’s: Herbert Wiggerman

Ingrediënten

Hans de Goeij_recept Viaanse stoofschotel_foto Herbert Wiggerman_2

  • 12 sjalotten
  • 2 winterpeen
  • 4 teentjes knoflook
  • 1500 g stooflappen
  • zout
  • kruidnagel
  • versgemalen peper
  • 3 el olijfolie
  • 80 g boter
  • 8 plakken ontbijtkoek
  • 4 el maïzena
  • 1000 ml runderbouillon
  • 6 blaadjes laurier
  • 500 g kastanjechampignons

Bereiding

Hans de Goeij_recept Viaanse stoofschotel_foto Herbert Wiggerman_3

  • Pel en snipper de sjalotten. Schil en snijd de wortel in stukken.
  • Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Snijd de stooflappen in grove blokjes en bestrooi ze met zout en peper.
  • Verwarm olie en boter in een pan en bak de runderlappen om en om goudbruin.
  • Voeg de groente toe en laat ze circa 5 minuten smoren.
  • Voeg de bouillon, ontbijtkoek, appelstroop en de laurierblaadjes toe en breng het geheel aan de kook.
  • Maak een papje van de maïzena met wat water of bouillon en roer dit door het mengsel.
  • Laat circa 4 uur, tegen de kook aan, garen (dit kan natuurlijk ook in een afgedekte bak
    in de combisteamer - 100% vocht).
  • Snijd de champignons in partjes en stoof ze circa 15 minuten mee.
  • Breng op smaak met zout, kruidnagel en peper.
  • Voor een complete maaltijd kan je er nog voorgekookte krieltjes door doen of presenteer met sperzieboontjes en aardappelpuree.

Voeg voorgekookte krieltjes toe voor een complete maaltijd

Hans de Goeij_recept Viaanse stoofschotel_foto Herbert Wiggerman_4

Dossiers
Lees ook
KNS organiseert webinar over bedrijfsopvolging

KNS organiseert webinar over bedrijfsopvolging

Brancheorganisatie Koninklijke Nederlandse Slagers organiseert op 16 februari 2022 voor leden een online informatieavond over de juridische aspecten van bedrijfsopvolging.

Versoepeling coronamaatregelen – horeca blijft gesloten

Versoepeling coronamaatregelen – horeca blijft gesloten

Afgelopen vrijdag 14 januari vond er weer een persconferentie plaats over de stand van zaken rondom het coronavirus. Het kabinet versoepelde een aantal coronamaatregelen. Onder andere het onderwijs en de niet-essentiële winkels mogen weer open. De horeca en de culturele sector blijven voorlopig gesloten.

Wat verscheen er de afgelopen week in de media over de vleesbranche?

Wat verscheen er de afgelopen week in de media over de vleesbranche?

In de media verschijnen regelmatig berichten die interessant zijn voor de slagersbranche. Wat kwam er afgelopen week allemaal voorbij?