Varkensvlees uit de wroetstal
PREMIUM
De biggen die worden geboren op boerderij De Roosendaal in Putten blijven daar tot de slacht. Bij een gewicht van twintig kilo gaan de varkens naar een wroetstal, waar ze in groepen leven. In het strooisel kunnen ze lekker wroeten en hebben ze bewegingsvrijheid. Dat zorgt voor lekker vlees.
Boerderij De Roosendaal is een typisch Veluwse boerderij, waar melkkoeien, zeugen, biggen en vleesvarkens worden gehouden. De boerderij wordt gerund door de derde en vierde generatie van de familie Van de Kamp: Jan en Marian van de Kamp en zoon en schoondochter Christian en Sabine. Het is een ‘gesloten bedrijf’. Dat betekent dat de biggen op de boerderij geboren worden en daar blijven totdat ze zwaar genoeg zijn voor de slacht. Het bedrijf heeft zelf alles in huis: zeugen, biggen en vleesvarkens. De zestig zeugen werpen niet allemaal tegelijk. Elke zes weken worden er nieuwe biggetjes geboren. Daarnaast heeft het bedrijf nog dertig melkkoeien en diverse andere boerderijdieren.