‘Vakwedstrijden laten zien hoe goed je product écht is’

Yannick Bossers_SVO opleiding

Foto: Yannick Bossers

Zijn vader adviseerde hem om geen slager te worden, maar een leuke kantoorbaan te zoeken. Yannick Bossers (23) volgde die raad op en werd calculator in de bouw, maar zijn liefde voor werken met eten bleek uiteindelijk toch te sterk. Vorig jaar werd hij mede-eigenaar van Maros Made en rondde hij de opleiding Productiemedewerker slagerij van SVO-vakopleiding food af.

In 1990 nam Antoine Bossers groothandel Maros Made over en onder zijn leiding groeide het bedrijf uit tot een kwaliteitsslagerij. Zijn zoon Yannick kwam in 2020 in de zaak en is sinds vorig jaar mede-eigenaar. “Ik was eigenlijk niet van plan om slager te worden”, vertelt Yannick. “Mijn vader raadde me aan om iets anders te gaan doen, want als slager ben je altijd aan het werk. Ik studeerde daarom Bouwkunde en ging in de bouw aan de slag. In de weekenden was ik kok in de lunchroom van mijn zus. Het werken met verse producten en het adviseren van mensen vond ik enorm leuk. Bovendien leek het me mooi om zelfstandige te zijn en een eigen zaak te runnen. Daarom stapte ik alsnog over naar Maros Made.”

Opleidingen volgen

Omdat Yannick meer wilde leren over de achtergronden van het slagersvak, besloot hij de mbo 2-opleiding Productiemedewerker slagerij van SVO te gaan doen. Die rondde hij eind vorig jaar af. “Het is een beetje raar om een eigen slagerij te hebben zonder slagersdiploma’s”, vindt hij. “Daarom ga ik meteen verder met een mbo 3-opleiding. Waarschijnlijk wordt het de opleiding Slager, al spreekt Traiteur me ook aan. Tijdens mijn eerste opleiding leerde ik vooral de theoretische basis van het vak. Bij de niveau 3-opleiding gaan we dieper op de stof in en daarna wil ik de mbo 4-opleiding Bedrijfsleider vers doen.”

Geen nieuws van Vleesmagazine meer missen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke donderdag het laatste nieuws.

Inschrijven nieuwsbrief

Vakwedstrijden

Een sterk punt van de opleiding van SVO, is dat studenten ook leren van elkaar. “Mijn vader is de enige slager met wie ik heb samengewerkt”, zegt Yannick. “Op school zie ik hoe docenten en klasgenoten werken en zo kan ik mijn eigen aanpak ontwikkelen.” Intussen werkt Yannick ook aan het perfectioneren van zijn producten. Hij deed afgelopen zomer voor het eerst mee aan vakwedstrijden en zijn spareribs leverden hem tijdens de Spareribs Trophy van KNS een gedeelde vierde plek op. “Wij vinden onze eigen producten natuurlijk lekker, maar we wilden ook horen wat een vakjury ervan vond”, zegt Yannick. “Dat we meteen zo goed scoorden met onze spareribs was prachtig. Het is ook een goed marketinginstrument, want onze prijswinnende spareribs zijn nu erg populair. We gaan zeker vaker aan wedstrijden meedoen.”

SVO Vakopleiding Food_logo klein

SVO vakopleiding food is een landelijke opleider en biedt een totaalpakket van mbo-opleidingen en trainingen. De opleidingen en trainingen sluiten goed aan op de praktijk en de docenten van SVO komen zelf uit het vak.

www.svo.nl | info@svo.nl | twitter: @SVO_Opleidingen

Lees ook
Inflatie ligt boven 10 procent

Inflatie ligt boven 10 procent

Voor het eerst sinds september 1975 ligt de inflatie boven de 10 procent. Afgelopen maand steeg deze naar 10,3 procent ten opzichte van juli 2021. Deze stijging wijt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) met name aan de prijsontwikkelingen van energie en woninghuur.

Rechtsomkeert

Rechtsomkeert

Onlangs liep ik in een plaatselijke drogist van een landelijke keten. De borden bij de ingang schreeuwden mij al van verre toe dat ik minimaal de aanbiedingen mee moest nemen. Eenmaal binnen struikelde ik over de toiletrollen en schoonmaakmiddelen die midden in de gangpaden stonden opgestapeld.

Slager verwerkt varken op rockmuziek

Slager verwerkt varken op rockmuziek

Slager Dennis van de Ven leverde een bijzondere bijdrage aan het festival Schijndel aan Zee. Op het podium verwerkte hij op het ritme van het rocknummer ‘Bad to the bone’ een varken. Achteraf plaatste hij het filmpje op social media en dat leidde tot veel reacties.