![Featured image](/cache/2/6/2/0/b/2620b61d1218aa5874e11676e5b9f3622b897209.jpeg)
Eigenlijk was Joyce Wagenaar (39) nooit van plan om in de familiezaak te werken. Ze studeerde HRM en had niet dezelfde passie voor koken als haar vader, die de traiteur-poelier jarenlang runde. Het was dat haar tweelingzus Patty wél stond te popelen om de zaak over te nemen. “Ze wilde alleen niet in haar eentje. En ik vond het idee dat de zaak zou sluiten zo moeilijk. Mijn opa en oma zijn hier in 1964 begonnen en later heeft mijn vader er ook zijn bloed, zweet en tranen ingestopt.” Dus ging Joyce toch overstag. Tien jaar runden de zussen de poelier samen. Begin dit jaar besloot Patty te stoppen. De combinatie van het ondernemerschap, coeliakie (zie kader) en zorg voor het gezin viel haar zwaar. “Ik heb heel erg getwijfeld of ik door zou gaan. Maar we hebben zo’n fantastisch en uniek assortiment. Ik zou zelf niet weten waar ik dat anders moet halen. Laat staan onze klanten. Bovendien heb ik fantastische medewerkers, met wie ik het wel aandufde”, vertelt Joyce op een drukke vrijdagochtend vanuit de Amstelveense zaak.