Sterrentrip
PREMIUM
Boer John leert ons dat de koeien vooral gras eten dat niet te lang is, want in kort gras zit meer energie.
IERS VLEES | Bij de eerste kennismaking met het prachtige vlees uit het eveneens prachtige Ierland was het voor mij liefde op het eerste gezicht. En toen ik mij jaren geleden ook nog eens ter plekke ging bemoeien met Ierse tradities en – in mijn ogen – dé nationale feestdag Saint Patrick’s Day, kreeg mijn roodwitblauwe hart een flinke groene rand.
Sindsdien ben ik al vele malen in Ierland geweest. Voor het vlees, maar ook voor vertier. Want Ieren maken overal een feestje van. En als het feest is, moet je het vieren en laat nu net de Chefs’ Irish Beef Club (CIBC) 20 jaar bestaan. Deze club met topchefs vanuit heel Europa, waarvan veel met sterren omgeven, staat bekend om hun unieke kookkunsten en het podium dat ze geven aan het prachtige smaakvolle Ierse vlees. Nu ben ik geen chef, maar ook ik heb de afgelopen jaren mijn enthousiasme voor Iers vlees regelmatig gedeeld. Dat hadden ze bij Bord Bia/The Irish Food Board, gelukkig opgemerkt.