'Slagers zien steeds meer klanten in de winkel en in de webshop'

wagyu-1-272x204

Slagers profiteren van de sluiting van de horeca. De landelijke vereniging van keurslagers bevestigt een omzetstijging. 'Gemiddeld krijgen de winkels tussen de 20 en 30 procent meer binnen.'

'Er komen meer klanten in de winkels, maar ook online stijgen de verkopen. Niet normaal. Er zijn zelfs slagers die online zijn gestopt, omdat ze het niet konden bijbenen', aldus een woordvoerder.

Voor slagers die veel afzet hebben in het derde kanaal, is de situatie uiteraard minder rooskleurig.

[intermezzo:2]

Het voelt volgens veel slagers dubbel, zegt Keurslager Gert Jan Wit in Den Helder in het NoordHollands Dagblad. Het is volgens hem vreselijk dat de horeca zo zwaar getroffen wordt, maar hij ziet dat klanten juist nu kiezen voor duurder vlees.

Duurdere soorten vlees

'Klanten brengen het thuiskoken zeker op een hoger niveau. Ik verkoop meer duurdere soorten vlees. Mijn collega's hebben zelfs Wagyu-vlees liggen. Dat is al gauw honderd euro per kilo.'

Wit geeft aan er wel met gemengde gevoelens in te zitten. 'Absoluut. Als ik naar mezelf kijk ben ik heel erg tevreden, maar voor de horeca is het een drama. Wij hebben door vleesschandalen ook heel wat klappen gekregen in het verleden, dus we pakken dit moment wel.'

[intermezzo:1]

Speciaalzaken profiteren

Ook tijdens de eerste intelligente lockdown in maart draaiden de speciaal extra omzet. Marktonderzoeker GfK becijferde in het voorjaar dat speciaalzaken als groenteboeren, bakkers en slagers zo’n 55 miljoen euro extra omzet boekten. Uit de analyse onder ongeveer tienduizend huishoudens blijkt dat slagers in de coronamaanden hun omzet met 36 procent zagen stijgen.

 
Lees ook
Coronamaatregelen vanaf 13 november

Coronamaatregelen vanaf 13 november

Vanwege de oplopende coronacijfers kondigde het kabinet vrijdagavond 12 november nieuwe maatregelen af die de dag erna direct in gingen. Het doel is om het aantal besmettingen "met een harde klap" omlaag te brengen. Dit zijn de meest relevante regels voor de slager, bakker, vishandel en slijter.

Er komen weer nieuwe coronamaatregelen aan

Er komen weer nieuwe coronamaatregelen aan

De coronacijfers lopen op en het aantal ziekenhuisopnames stijgt. Vanavond om 19.00 uur kondigt het kabinet nieuwe maatregelen aan in een persconferentie. Het zou gaan om een gedeeltelijke lockdown van drie weken. Dat meldt NOS.

FSIN: Foodsector in 2021 terug op niveau, forse groei verwacht in 2022

FSIN: Foodsector in 2021 terug op niveau, forse groei verwacht in 2022

De omzet van de Nederlandse foodsector is bijna terug op het niveau van voor de coronapandemie. Dat concludeert het FoodService Instituut Nederland (FSIN), het grootste kennisinstituut in de sector. Het herstel gaat véél sneller dan eerder verwacht, maar dat geldt niet voor alle segmenten.