In de winter werkte Niels van Harten (25) als skileraar en ’s zomers als buitensportinstructeur in de Ardennen. Door corona viel dat werk stil en begon hij in de slagerij van zijn familie. Dat beviel goed en hij besloot de bijbehorende diploma’s te halen bij SVO vakopleiding food. 

De vader van zijn opa begon ooit met Slagerij van Harten in het Zuid-Hollandse dorp Ter Aar. Zijn opa en vader namen het stokje over, maar Niels koos een heel ander vak. In zijn achterhoofd bleef toch de vraag rondzingen of het slagersvak hem zou bevallen. “Door de coronacrisis was er geen werk meer in de buitensport. Dat was een mooi moment om te ontdekken of het werken in de slagerij bij mij past. We spraken af dat ik het een maand zou proberen en ik bleek het echt leuk te vinden. Het spreekt mij aan om een mooi, ambachtelijk product te maken. Wij maken bijvoorbeeld alle worstsoorten zelf en je merkt dat klanten daarvoor terugkomen, zelfs als ze er een stukje voor moeten reizen. Wij zitten niet in een winkelcentrum, dus mensen moeten echt speciaal naar ons toekomen.”

Uitdaging op maat

Na de opleiding Productiemedewerker slagerij (niveau 2)stroomde Niels door naar de opleiding Slager (niveau 3). “Ik leer ontzettend veel in de praktijk, maar toch vind ik het belangrijk om mijn diploma’s te halen. Met dat papiertje bewijs ik – anderen en mezelf – dat ik de benodigde kennis heb en dat ik weet wat ik doe. Ook is er, sinds mijn vader dertig jaar geleden als slager begon, natuurlijk veel veranderd. De opleiding is het meest up-to-date, dus ik kom met nieuwe informatie en ideeën naar de slagerij. Daar hebben we het dan over om te kijken wat er mogelijk is en wat bij ons bedrijf past. Wat ik heel fijn vind van het studeren bij SVO is dat er echt gekeken wordt naar wie jij bent en wat je nodig hebt. Ik zag er wel een beetje tegenop om als 25-jarige in de klas te komen met jongelui die net van de middelbare school afkomen. Maar ik kan het iedereen aanraden. Je krijgt de uitdaging die je nodig hebt en er wordt met je meegedacht!”

SVO logo klein

SVO vakopleiding food is een landelijke opleider en biedt een totaalpakket van mbo-opleidingen en trainingen. De opleidingen en trainingen sluiten aan op de praktijk en de docenten van SVO komen uit het vak.
www.svo.nl | info@svo.nl

Altijd op de hoogte blijven?