Sealwise kiest Jackit als partner voor de vleesindustrie

Sealwise 1

Vrijwel nergens is de behoefte aan optimale hygiëne zo groot als in de voedingsmiddelenindustrie. Om zo goed mogelijk in deze behoefte te voorzien, heeft Sealwise Nederland deze week een exclusieve samenwerkingsovereenkomst gesloten met renovatiespecialist Jackit uit Beekbergen.

Sealwise-nieuwe-openingsfoto-240x300 Door deze samenwerking kan Jackit een garantie bieden voor een virus- en bacterievrije oplossing voor wanden en plafonds. Jackit heeft meer dan vijfentwintig jaar ervaring in de voedingsmiddelenindustrie, als renovatie- en kitbedrijf. Het Beekbergse bedrijf – 365 dagen per jaar actief - is gespecialiseerd in het compleet renoveren en vervangen van wanden en plafonds, met name voor de voedingsmiddelenindustrie. Een belangrijk streven van Jackit is ervoor zorgen dat de locatie voldoet aan de criteria voor de HACCP- of BRC-keuring.

Antiviraal

Door de samenwerking met Sealwise Nederland heeft Jackit toegang tot een toepassing die volledig is gericht op antibacteriële en antivirale oplossingen. Een duurzame toepassing; Sealwise bestaat uit gerecycled pvc, dat na gebruik opnieuw gerecycled kan worden. Sealwise is bovendien 100 procent waterdicht en door en door antibacterieel, dankzij een gepatenteerde zilverionen-methode.

Voor Jackit is de exclusieve samenwerking met Sealwise het resultaat van een intensieve zoektocht naar een volgende generatie aan duurzame toepassingen die voldoen aan uiterst strenge hygiëne-eisen. Sealwise mag zich verheugen in een groeiende populariteit in de Britse medische wereld. Sinds 2019 is het circulair geproduceerde materiaal ook in Nederland aan een opmars begonnen. Niet alleen in de medische- en zorgwereld, maar inmiddels ook in toenemende mate binnen de voedingsmiddelenindustrie.

 
Lees ook
NVWA scherpt transporthygiëne aan vanwege vogelgriep en varkenspest

NVWA scherpt transporthygiëne aan vanwege vogelgriep en varkenspest

Om de verspreiding van de vogelgriep en Afrikaanse Varkenspest (AVP) tegen te graan scherpt de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit de regels voor transporthygiëne van vee aan. “Betere reiniging en ontsmetting van veewagens en containers is dringend noodzakelijk”, aldus NVWA.

Etiketeisen pluimveevlees veranderen

Etiketeisen pluimveevlees veranderen

De etiketeisen voor koelvers pluimveevlees gaan veranderen. Vanaf 1 januari 2023 zijn verkopers verplicht om een kader met icoontjes en begeleidende tekst op het etiket te plaatsen om consumenten te wijzen op het belang van hygiëne bij het bewaren en bereiden van pluimveevlees.

Houwers Groep en CleanIT Solutions samen verder

Houwers Groep en CleanIT Solutions samen verder

Houwers Groep en CleanIT Solutions BV gaan samenwerken. Met ingang van juni 2022 richten de twee bedrijven de CleanIT Group op om elkaar op het gebied van hygiëne, voedselveiligheid en digitale mogelijkheden te versterken. Beide dochterbedrijven blijven bestaan onder de eigen naam.