Sealwise kiest Jackit als partner voor de vleesindustrie

Sealwise 1

Vrijwel nergens is de behoefte aan optimale hygiëne zo groot als in de voedingsmiddelenindustrie. Om zo goed mogelijk in deze behoefte te voorzien, heeft Sealwise Nederland deze week een exclusieve samenwerkingsovereenkomst gesloten met renovatiespecialist Jackit uit Beekbergen.

Sealwise-nieuwe-openingsfoto-240x300 Door deze samenwerking kan Jackit een garantie bieden voor een virus- en bacterievrije oplossing voor wanden en plafonds. Jackit heeft meer dan vijfentwintig jaar ervaring in de voedingsmiddelenindustrie, als renovatie- en kitbedrijf. Het Beekbergse bedrijf – 365 dagen per jaar actief - is gespecialiseerd in het compleet renoveren en vervangen van wanden en plafonds, met name voor de voedingsmiddelenindustrie. Een belangrijk streven van Jackit is ervoor zorgen dat de locatie voldoet aan de criteria voor de HACCP- of BRC-keuring.

Antiviraal

Door de samenwerking met Sealwise Nederland heeft Jackit toegang tot een toepassing die volledig is gericht op antibacteriële en antivirale oplossingen. Een duurzame toepassing; Sealwise bestaat uit gerecycled pvc, dat na gebruik opnieuw gerecycled kan worden. Sealwise is bovendien 100 procent waterdicht en door en door antibacterieel, dankzij een gepatenteerde zilverionen-methode.

Voor Jackit is de exclusieve samenwerking met Sealwise het resultaat van een intensieve zoektocht naar een volgende generatie aan duurzame toepassingen die voldoen aan uiterst strenge hygiëne-eisen. Sealwise mag zich verheugen in een groeiende populariteit in de Britse medische wereld. Sinds 2019 is het circulair geproduceerde materiaal ook in Nederland aan een opmars begonnen. Niet alleen in de medische- en zorgwereld, maar inmiddels ook in toenemende mate binnen de voedingsmiddelenindustrie.

 
Lees ook
ESA legt slacht tijdelijk stil

ESA legt slacht tijdelijk stil

Kalfsvleesverwerker ESA, onderdeel van VanDrie Group, legde op 4 augustus de slachtactiviteiten tijdelijk stil vanwege een aantal coronabesmettingen van werknemers. De andere activiteiten gaan wel gewoon door. Dat meldt VanDrie Group op de website.

Essentiële stappen voor representatieve monstername

Essentiële stappen voor representatieve monstername

Voedingsmiddelenproducenten dragen een grote verantwoordelijkheid als het gaat om voedselveiligheid. Betrouwbare monstername is hierin essentieel en kan ongewenste gevolgen van besmet voedsel voorkomen. Maar hoe garandeer je een representatief monster?

Ruim driekwart van de Nederlanders blijft online versproducten bestellen

Ruim driekwart van de Nederlanders blijft online versproducten bestellen

Ruim 74 procent van de Nederlanders blijft ook nu de coronamaatregelen zijn versoepeld hun versproducten online bestellen. Gemak is hiervoor de belangrijkste reden. Dat blijkt uit onderzoek van DirectResearch in opdracht van Trunkrs.