Ovenschotel met kippendijen

Recept Hans de Goeij_VLM 6-2021_Foto Koos Groenewold_1

Hans de Goeij is eigenaar van Traiteurslagerij de Goeij in Vianen. Sinds 2020 is hij branche erkende meesterslager. Naast verse vleesspecialiteiten, ambachtelijke vleeswaren en worst uit eigen worstmakerij verkoopt De Goeij verse maaltijden uit eigen keuken, zoals deze eenvoudig te bereiden ovenschotel met kippendijen. Je kan de schotel in eenpersoonsporties maken of in een grote schaal.

Foto's: Koos Groenewold

Ingrediënten

Kipdijenfilet_foto Koos Groenewold

  • 1/3 Italiaanse roerbakgroenten
  • 1/3 gekruide kipdijenfilet (hiervoor kan ook kip filet gebruikt worden)
  • 1/3 Reibekuchen (kant en klaar te bestellen in emmers van 5 kilo)
  • Reepjes cheddarkaas of geraspte kaas

Bereiding

Recept Hans de Goeij_VLM 6-2021_Foto Koos Groenewold_2

  • Blancheer de fijngesneden roerbakgroenten en koel deze terug.
  • Snijd de kipdijen in fijne reepjes en kruid met droge kruiden naar smaak, gebruik bij voorkeur geen marinade omdat het eindproduct dan te vochtig blijft.
  • Bedek als eerste de bodem van de schaaltjes of grote schaal met de gekruide kipdijen, leg hierop de geblancheerde roerbakgroente en dek af met de Reibekuchen. Laat de Reibekuchen wel even uitlekken in een vergiet of zeef. Strooi hierover eventueel reepjes cheddar of geraspte kaas en bestrooi licht met cajunkruiden.
  • Bak de schotels af in de oven of combisteamer met 100 % hete lucht op 145 graden tot een kern van 74 graden.
Dossiers
Lees ook
‘Mooi om klanten enthousiast te maken over steeds een ander stuk vlees’

‘Mooi om klanten enthousiast te maken over steeds een ander stuk vlees’

Hoewel hij zijn studie Farmacie keurig afmaakte, wist Rozj Khorshid (29) al dat zijn carrière een andere richting uit zou gaan. Hij wilde werken met eten en drinken en ging aan de slag bij een slagerij vanwege zijn passie voor vlees. Zijn droom: zijn eigen ambachtelijke slagerij met bijzondere producten.

KNS geeft tips voor de feestdagen

KNS geeft tips voor de feestdagen

De feestdagen komen er weer aan. Voor de slager een drukke tijd! Een goede voorbereiding is hiervoor belangrijk. Brancheorganisatie Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) helpt hierbij en geeft tips.

Slagersleerlingen presenteren streekproducten tijdens Avond van de West-Vlaamse slager

Slagersleerlingen presenteren streekproducten tijdens Avond van de West-Vlaamse slager

In Roeselare vond op 19 oktober de vierde editie van de Avond van de West-Vlaamse slager plaats. Slagersleerlingen van drie West-Vlaamse slagerijscholen presenteerden acht nieuwe West-Vlaamse streekproducten, waaronder twee vegetarische. Hiermee speelt de sector in op de vraag van de flexitariër.