Ovenschotel met kippendijen

Recept Hans de Goeij_VLM 6-2021_Foto Koos Groenewold_1

Hans de Goeij is eigenaar van Traiteurslagerij de Goeij in Vianen. Sinds 2020 is hij branche erkende meesterslager. Naast verse vleesspecialiteiten, ambachtelijke vleeswaren en worst uit eigen worstmakerij verkoopt De Goeij verse maaltijden uit eigen keuken, zoals deze eenvoudig te bereiden ovenschotel met kippendijen. Je kan de schotel in eenpersoonsporties maken of in een grote schaal.

Foto's: Koos Groenewold

Ingrediënten

Kipdijenfilet_foto Koos Groenewold

  • 1/3 Italiaanse roerbakgroenten
  • 1/3 gekruide kipdijenfilet (hiervoor kan ook kip filet gebruikt worden)
  • 1/3 Reibekuchen (kant en klaar te bestellen in emmers van 5 kilo)
  • Reepjes cheddarkaas of geraspte kaas

Bereiding

Recept Hans de Goeij_VLM 6-2021_Foto Koos Groenewold_2

  • Blancheer de fijngesneden roerbakgroenten en koel deze terug.
  • Snijd de kipdijen in fijne reepjes en kruid met droge kruiden naar smaak, gebruik bij voorkeur geen marinade omdat het eindproduct dan te vochtig blijft.
  • Bedek als eerste de bodem van de schaaltjes of grote schaal met de gekruide kipdijen, leg hierop de geblancheerde roerbakgroente en dek af met de Reibekuchen. Laat de Reibekuchen wel even uitlekken in een vergiet of zeef. Strooi hierover eventueel reepjes cheddar of geraspte kaas en bestrooi licht met cajunkruiden.
  • Bak de schotels af in de oven of combisteamer met 100 % hete lucht op 145 graden tot een kern van 74 graden.
Dossiers
Lees ook
Vlees in de media - week 32

Vlees in de media - week 32

In Memoriam voor Gerrit Kastelein, een reportage bij varkensboerderij Zonvarken en waar moeten slagers rekening mee houden als de Afrikaanse Varkenspest in Nederland opduikt. Wat lazen we afgelopen week over de branche? Een greep uit de media.

Keurslager genomineerd voor Retailer of the Year

Keurslager genomineerd voor Retailer of the Year

Keurslager is in de categorie Eten en Drinken genomineerd voor Retailer of the Year. In deze categorie neemt Keurslager het op tegen Bakker Bart, Gall & Gall, Mitra Drankenspeciaalzaken en Xenos.

Côte de boeuf: een mooi stuk vlees van de barbecue

Côte de boeuf: een mooi stuk vlees van de barbecue

Een rood, mals en sappig stuk vlees: het is een van de dingen die barbecueën zo mooi maakt. Dit recept voor côte de boeuf is een echte aanrader. Het wordt uit de ribben van het rund weggesneden. De rib wordt meegesneden waardoor het vlees een randje vet heeft en vol van smaak is. De rug van een koe is minder gespierd en dat geeft het...