Operatorveiligheid als standaard vertrekpunt

Processing openingsfoto KSL-PC-1

Hygiëne, een zo hoog mogelijke output en veiligheid zijn belangrijke ontwikkelingen in de vleesverwerkende industrie. Op basis van de hedendaagse productiesnelheden is het risico op persoonlijke verwondingen en ernstig letsel steeds groter geworden. Daarom wordt de operatorveiligheid steeds vaker als standaard vertrekpunt genomen bij industriële toepassingen.

Processing-Van-UHM-Winkelwolf-300x200 De automatische mengwolf MWW met ‘Easy Access’ van K+G Wetter.

Hygiëne, veiligheid en een zo hoog mogelijke output. Dat zijn volgens Stephen van Uhm van Van Uhm de belangrijkste trends in de vleesverwerking. ‘Hygiëne is en blijft een belangrijk item. Door de impact van het coronavirus is dit onderwerp de afgelopen tijd nog meer in de belangstelling komen te staan. Leveranciers proberen de reinigbaarheid van de machines nóg verder te verbeteren.’

Een goed voorbeeld is volgens hem de automatische mengwolf MWW met ‘Easy Access’ van K+G Wetter. ‘Deze mengwolf heeft in de trechter een deur die geopend kan worden zodat de machine zeer goed toegankelijk is voor reinigingsdoeleinden. Dit systeem is uniek op de markt en verbeterd de hygiëne en daarmee de kwaliteit van het eindproduct aanzienlijk.’

'Leveranciers proberen de reinigbaarheid van de machines nóg verder te verbeteren.’

Stephen van Uhm, Van Uhm

Zo hoog mogelijke output

Ook een zo hoog mogelijke output, dus het verwerken van meer kilo’s per uur, blijft belangrijk, benadrukt hij. ‘K+G Wetter heeft diverse mengwolfen op de markt gebracht, die met minder kW’s per uur een hogere output kunnen realiseren. Zo kunnen bedrijven hun output verhogen én op energie besparen. Onlangs hebben we bij Driessen Food in Bunnik één machine vervangen door twee nieuwe mengwolven van K+G Wetter. De machines van K+G Wetter zijn zo goed doordacht en geconstrueerd dat ze samen net zoveel stroom verbruiken als de oude mengwolf, terwijl de output is verdubbeld.’

Processing-foto-2-Kolbe-blade-stop-Van-Uhm-222x300 Op het gebied van veiligheid heeft Kolbe het blade stop-systeem toegepast op hun lintzagen.

Op het gebied van veiligheid heeft Kolbe in samenwerking met Scott Automation het blade stop-systeem toegepast op hun lintzagen. ‘Lintzagen zijn één van de gevaarlijkste machines in de vleesverwerking. De blade stop zorgt ervoor dat als je met een handschoen bij de zaag komt, de machine direct stopt’, aldus Van Uhm.

Voor de toekomst verwacht hij dat het verhogen van de hygiëne, veiligheid en output belangrijk blijft. ‘Bedrijven zullen verder automatiseren, vooral op het gebied van ergonomie. Ook robots zullen hun toetrede blijven doen, echter verwacht ik niet dat er voorlopig veel meer robots in de verwerkingsfabriek gebruikt zullen worden, omdat het voor de robots lastig blijft om producten met wisselende structuren en afmetingen door elkaar heen te kunnen verwerken.’

Operatorveiligheid

Een belangrijke ontwikkeling in de vleesverwerkende industrie is volgens Peter Comello van Infood BV de operatorveiligheid als standaard vertrekpunt voor industrietoepassingen. ‘Op basis van de hedendaagse productiesnelheden in de vleesverwerkende industrie is het risico op persoonlijke verwondingen en ernstig letsel steeds groter geworden, niet in het laatst vanwege zekere onvermijdelijke machine-eigenschappen, gekoppeld aan het stevige werktempo in bijvoorbeeld uitsnijderijen’, vertelt hij.

Naast een keur aan ergonomische machines ligt voor Infood het accent al decennialang op het bewust in brede zin kiezen voor apparatuur, die specifiek voorzien is van zogenaamde sequentiële bedieningsschakelaars in pneumatische- of laagstroomuitvoering. ‘Op een keur van machines wordt dit als standaard-norm aangeboden. Net zoals -waar mogelijk- een basis (-motor) stuurstroom van bijvoorbeeld 42 volt bij handmatig bediende machines, zoals Jarvis equipment. Specifiek in deze materie zijn uiteraard ook de installaties waar onvermijdelijk messen in voorzien zijn. Denk bijvoorbeeld aan de zogenaamde ‘open-top’ ontzwoerd- en ontvliesmachines.’

Infood speelt hier met het Grasselli CLO-systeem op in. ‘In de ons omringende landen wordt dit systeem als standaard-operator veiligheidstoevoeging vaak toegepast, maar om onduidelijke redenen wordt het tot nu toe in Nederland minder in overweging genomen’, merkt Comello. ‘Dat is opmerkelijk aangezien dit systeem al twintig jaar met aantoonbare statistieken betrouwbaar, maar bovenal veilig functioneert.’

Betrouwbare basis

CLO-Veiligheid-Skinners-basis2-300x204 Het CLO-veiligheidssysteem biedt met zekerheid een meer dan 95 procent ongeval-risico bescherming.

Het toepassen van het systeem is volgens hem een betrouwbare basis om risico’s op langdurig arbeidsverzuim met ongewenste kosten te voorkomen, of zelfs de stevige opgelegde boeteclausules. ‘Het CLO-veiligheidssysteem biedt met zekerheid een meer dan 95 procent ongeval-risico bescherming. CLO is een samenstelling van een onder-jack en speciale veiligheidshandschoenen verbonden met praktische aansluitingen op de machine, waarbij ongewenste kabelbreuk wordt voorkomen. Compacte displays voor werkstatus en eventueel alarm bevinden zich op de machine. De CLO-voorziening is dubbel geïsoleerd. De bescherming is onmiddellijk actief bij een direct contact tussen handschoenen en gevaarlijke machinedelen, zoals de getande rol en mes(sen). Bij een alarmsituatie draait de getande rol ogenblikkelijk in tegenstelde richting terug naar de stand-by modus’, vertelt hij over de voordelen.

Nieuwe systemen

Verder heeft Machinefabrikant Grasselli diverse nieuw ontwikkelde systemen geïntroduceerd, vervolgt Comello. ‘Zoals slicers voor verse en verwerkte producten in combinatie met automatische producthandeling/-logistiek, zowel aan invoer- als aan afvoerzijde van de diverse productie-installaties. Natuurlijk staat alles in het teken van weinig tot geen productverlies en minder ‘handjes aan de lijn’. Zowel uit economische overweging, maar zeker ook om contaminatierisico’s uit te sluiten.’

'Alles staat alles in het teken van weinig tot geen productverlies en minder ‘handjes aan de lijn’.'

Peter Comello, Infood BV

De Grasselli horizontaal snijdende KSL-modellen verlangen slechts minimale operator-handelingen, aldus Comello. ‘Hierdoor wordt contaminatierisico en eventuele productbeschadiging voorkomen en wordt de operator-veiligheid gewaarborgd.’

Flexibiliteit

De KSL-PC/DV Slicers zijn dusdanig ontwikkeld dat productiewensen direct vertaald worden naar uiteindelijk gesliced product. ‘Dit gebeurt op basis van een zeer flexibele ingave-structuur van het uitgebreide slice-programma. Producten zijn, afhankelijk van de model-keuze, nauwkeurig op gewenst gewicht of op constante diktes zonder snijverliezen te slicen. Vanwege de efficiency lopen producten vervolgens door naar een inspectieband, waar de slices worden gecontroleerd en vervolgens worden gepositioneerd naar de uiteindelijke tray-afmetingen.’

Het verdere transport verloopt via een A.T.F. (automatic tray feeder), waarbij in combinatie met een ontnester automatisch de individuele trays worden ingevoerd om geladen te worden met slices. ‘De consumertrays vervolgen dan hun weg naar een visuele eindinspectie en de verpakkingslijn met aansluitend bijvoorbeeld een uitprijsautomaat.’

 
Lees ook
Delmo geeft praktisch advies voor kersverse ondernemer

Delmo geeft praktisch advies voor kersverse ondernemer

Bennebroek heeft sinds jaren weer een slagerij. Brian de Beer opende in maart Keurslagerij BeerZ. Een voormalige boekwinkel werd omgebouwd tot een gloednieuwe slagerij. Als nieuwbakken ondernemer kon hij bij de keuze voor machines het advies van Delmo goed gebruiken. “Ik ben heel tevreden over Delmo: niet alleen wat betreft het advies, maar ook de service...

Ingrijpende makeover pand MULTIVAC voor duurzame toekomst

Ingrijpende makeover pand MULTIVAC voor duurzame toekomst

Klantcontact, productbeleving en modern werken staan centraal bij de metamorfose van het hoofdkantoor van MULTIVAC. “Na de makeover staat er een kantoor dat klaar is voor de toekomst. Een eyecatcher waar we trots op zullen zijn.”

‘We blijven snacks (door)ontwikkelen’

‘We blijven snacks (door)ontwikkelen’

Hoe beter je je apparatuur inzet, hoe meer het oplevert. Dat geldt voor snelheid, precisie, hygiëne en al die andere zaken rond vleesverwerking. Het is een kwestie van communicatie tussen de verschillende technische onderdelen en vooral een kwestie van openstaan voor wensen, kansen en (nieuwe) mogelijkheden. Vandaag het tweede deel met Jan Roy van Frio...