• Home
  • Nieuws
  • Artikelen
  • Blogs
  • Agenda
  • Dossiers
  • Edities
  • Recepten
  • Bedrijvengids
  • Bedrijfsinformatie
  • Adverteren
  • Foodbanen
Facebook LinkedIn Instagram
Vleesmagazine
  • Inloggen
  • Abonneren
  • Home
  • Nieuws
  • Artikelen
  • Blogs
  • Agenda
  • Dossiers
  • Edities
  • Recepten
  • Bedrijvengids
  • Bedrijfsinformatie
  • Adverteren
  • Foodbanen
Productie en industrie Vleesvervangers

Onderzoek aan Wageningen Universiteit laat zien: ‘Structuur vleesvervangers kan stukken beter’

28 oktober 2024
Featured image
PREMIUM
Levensmiddelentechnoloog Miek Schlangen weidde haar promotieonderzoek aan de Wageningen Universiteit aan het verbeteren van de structuur van vleesvervangers. Ze ontwikkelde een objectieve methode om de structuur van vleesvervangers te beoordelen en toonde het succes aan van een nieuwe innovatieve productiewijze.

Uit vrijwel alle wetenschappelijke literatuur blijkt dat de structuur van vleesvervangers nog niet overtuigend is”, zegt Schlangen. “De alternatieven die het meest op vlees lijken worden het makkelijkst door consumenten geaccepteerd.” Normaal wordt de structuur met proefpanels onderzocht. Dat is een nogal tijdsintensieve methode. Daarom zocht Schlangen in haar onderzoek samen met collega Yizhou Ma naar een ander soort benadering. Samen bedachten ze een computermodel om de structuur te beoordelen.

Artikel voor abonnees

Dit artikel is alleen voor abonnees, bekijk onze abonnementen.


Abonnementen
  • Onbeperkt toegang tot alle artikelen op vleesmagazine.nl
  • Ontvang 8x per jaar het Vakblad Vleesmagazine
  • Ontvang 1x onze special Slimmer werken in food
  • Ontvang 1x onze verpakkingsspecial
  • Ontvang 1x onze hygiënespecial
  • Ontvang 2x onze machinebouwspecial
Meer over
  • Vleesvervangers
  • Onderzoek
Lees ook

Nieuwe detectietechnologie voor antibiotica in vlees

Een nieuwe techniek maakt het sneller en makkelijker om vlees te controleren op de aanwezigheid van antibiotica. “Het is zo eenvoudig als een thermometer ergens in steken”, aldus de onderzoekers.
27 november 2024Redactie Vleesmagazine

'Met kalfsvlees kun je alle kanten op'

Kalfsvleesproducent T. Boer & Zn. voert het gehele productieproces zelf uit: van levend dier tot eindproduct. Operations manager Masha Boer vertelt over deze aanpak én over duurzaamheid en voedselveil...
31 oktober 2024

Meer vlees, minder vleesvervangers

Nederlanders blijven vlees eten. Volgens cijfers van Wageningen Economic Research groeide de vleesconsumptie licht, van 75,1 kilo in 2022 naar 75,3 kilo in 2023. Tegelijkertijd stagneert de markt van ...
29 oktober 2024Redactie Vleesmagazine
<<<12345>>>
Foodbanen

Op zoek naar een baan in de vleessector?

Vleesmagazine Nieuwsbrief

Niets missen van Vleesmagazine.nl? Meld u dan aan voor onze gratis nieuwsbrief en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de vleessector.

Inschrijven

Superaanbieding!

Ontvang Vleesmagazine 2 nummers gratis inclusief digitale toegang

Profiteer nu

Agenda

  • 22 SEP 09:00 - 24 SEP 20:00

    Gastvrij Rotterdam 2025

  • 28 SEP 21:00 - 1 OKT 18:00

    ARTISAN 2025: inspiratie en innovatie voor Belgische food artisans

  • 29 SEP 08:00 - 30 SEP 22:00

    Vakbeurs Foodspecialiteiten 2025

Vleesmagazine © 2025 Vleesmagazine.
Alle rechten voorbehouden.
Facebook LinkedIn Instagram

Dit is een uitgave van Alea Publishers

Alea_Logo

  • Over Vleesmagazine

    • Abonneren
    • Adverteren
    • Nieuwsbrief
    • Edities
    • Over ons
    • Contact
  • Andere platformen

    • AutomationNL
    • Bakkers in Bedrijf
    • Bioprocessing News
    • EVMI
    • Industrial Cybersec
    • Vakblad IJs!
    • Vismagazine
    • VoedingNU

Contactgegevens

Vleesmagazine
Postbus 595 - 3700AN Zeist
Huis ter Heideweg 13 - 3705MA Zeist
Nederland
info@vleesmagazine.nl
085-0407400
    • Privacy Statement
    • Algemene Voorwaarden
    • Disclaimer