
Als tiener had Martijn nooit de ambitie om in de foodbranche te werken. Nu wil hij niet anders meer. “In mijn derde vmbo-jaar moest ik stagelopen”, vertelt hij. “Ik wilde eigenlijk naar mijn oude basisschool, maar daar was geen plek. Toen probeerde ik het bij Keurslagerij Jeroen Kroon in Utrecht. Mijn zus heeft daar gewerkt en het leek me leuk om iets met food te doen.” Al op zijn eerste stagedag kreeg Martijn een baan voor de zaterdag aangeboden. “Als verkoopmedewerker”, vertelt hij. “Keurslagerij Jeroen Kroon is een moderne slagerij, met behalve veel zelfbediening ook ruimte voor persoonlijk contact. Ik heb lang getwijfeld over mijn vervolgopleiding, maar na een paar weken in de slagerij, dacht ik: ‘Dit wordt het!’. Een gesprek met de adviseur van SVO vakopleiding food bevestigde die keuze." In september 2024 begon Martijn aan de opleiding Verkoopmedewerker Slagerij in Houten. “Die hoop ik deze zomer af te ronden”, vertelt hij. “Daarna wil ik doorstromen naar een niveau 3-opleiding, bijvoorbeeld tot traiteur of verkoopspecialist. Eén ding is zeker: ik blijf hoe dan ook verbonden aan de foodbranche.”