• Home
  • Nieuws
  • Artikelen
  • Blogs
  • Agenda
  • Dossiers
  • Edities
  • Recepten
  • Bedrijvengids
  • Bedrijfsinformatie
  • Adverteren
  • Foodbanen
Facebook LinkedIn Instagram
Vleesmagazine
  • Inloggen
  • Abonneren
  • Home
  • Nieuws
  • Artikelen
  • Blogs
  • Agenda
  • Dossiers
  • Edities
  • Recepten
  • Bedrijvengids
  • Bedrijfsinformatie
  • Adverteren
  • Foodbanen
Ingrediënten Grondstoffen en ingrediënten

Laagdrempelig hybride slagersproducten maken

19 oktober 2023 Christiaan van Beemen Koos van Essen en KNS
Plant4Texture is verkrijgbaar in poeders en in palen. De palen zijn een voorbereide emulsie die direct met het vlees kunnen worden verwerkt tot hybride producten. Ze kunnen samen in de gehaktmolen verkleind worden.
PREMIUM
Plant4Texture is verkrijgbaar in poeders en in palen. De palen zijn een voorbereide emulsie die direct met het vlees kunnen worden verwerkt tot hybride producten. Ze kunnen samen in de gehaktmolen verkleind worden.
Vier jaar werkten KNS, SVO en Wageningen University & Research aan Plant4Texture. Door dit basisproduct, dat bestaat uit plantaardige en ei-eiwitten, te mengen met vlees kan de slager eenvoudig hybride slagersproducten maken. Ideaal voor de almaar groeiende groep flexitariërs, zegt Jacques Rijk van KNS.

Waarom besloot KNS zich te storten op hybride producten?
Het werk van KNS is gericht op het toekomstbestendig maken van de slagerij. We zien al jaren een trend waarbij mensen minder vlees willen eten. 70 procent van de consumenten noemt zichzelf flexitariër. Dat merken de KNS-leden natuurlijk ook. Onze adviescommissie vroeg ons daarom na te denken over een manier waarop deze klanten, die minder dierlijke producten willen eten, kunnen worden bediend. Zo kwamen we op het idee om een receptuur te ontwikkelen waarmee slagers zelf hybride producten kunnen maken. Dat idee hebben we gepresenteerd tijdens onze ledenvergadering in 2018. Onze leden waren positief en gingen akkoord met de ontwikkeling van Plant4Texture.

Artikel voor abonnees

Dit artikel is alleen voor abonnees, bekijk onze abonnementen.


Abonnementen
  • Onbeperkt toegang tot alle artikelen op vleesmagazine.nl
  • Ontvang 8x per jaar het Vakblad Vleesmagazine
  • Ontvang 1x onze special Slimmer werken in food
  • Ontvang 1x onze verpakkingsspecial
  • Ontvang 1x onze hygiënespecial
  • Ontvang 2x onze machinebouwspecial
Meer over
  • Slager
  • Koninklijke Nederlandse Slagers
  • Hybride vlees
  • Plant4Texture
Lees ook

Winnaars Worstmaker en Traiteur van het Jaar 2025

Elk jaar reikt Uw Slager en Het Worstmakersgilde de titels Beste Worstmaker en Traiteur van het Jaar uit. Wie zijn de winnaars van 2025?
29 januari 2025

Compacte traysealer voor Slagerij Markus

Slagerij Markus verpakt ambachtelijke producten efficiënt met de compacte T 255 traysealer van MULTIVAC. Met deze draaitafel traysealer kunnen vleesspecialiteiten, kant-en-klaarmaaltijden en zelfs soe...
22 januari 2025partner content

Visie 2025: Waar liggen de kansen voor de slagersbranche?

VISIE 2025 | Het nieuwe jaar is begonnen. Hoe verliep het afgelopen jaar voor de slagersbranche en wat zijn de verwachtingen voor 2025? Waar liggen de kansen en wat zijn de uitdagingen?  Vleesma...
15 januari 2025Redactie Vleesmagazine
<<<12345>>>
Foodbanen

Op zoek naar een baan in de vleessector?

Vleesmagazine Nieuwsbrief

Niets missen van Vleesmagazine.nl? Meld u dan aan voor onze gratis nieuwsbrief en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de vleessector.

Inschrijven

Superaanbieding!

Ontvang Vleesmagazine 2 nummers gratis inclusief digitale toegang

Profiteer nu

Agenda

  • 22 SEP 09:00 - 24 SEP 20:00

    Gastvrij Rotterdam 2025

  • 28 SEP 21:00 - 1 OKT 18:00

    ARTISAN 2025: inspiratie en innovatie voor Belgische food artisans

  • 29 SEP 08:00 - 30 SEP 22:00

    Vakbeurs Foodspecialiteiten 2025

Vleesmagazine © 2025 Vleesmagazine.
Alle rechten voorbehouden.
Facebook LinkedIn Instagram

Dit is een uitgave van Alea Publishers

Alea_Logo

  • Over Vleesmagazine

    • Abonneren
    • Adverteren
    • Nieuwsbrief
    • Edities
    • Over ons
    • Contact
  • Andere platformen

    • AutomationNL
    • Bakkers in Bedrijf
    • Bioprocessing News
    • EVMI
    • Industrial Cybersec
    • Vakblad IJs!
    • Vismagazine
    • VoedingNU

Contactgegevens

Vleesmagazine
Postbus 595 - 3700AN Zeist
Huis ter Heideweg 13 - 3705MA Zeist
Nederland
info@vleesmagazine.nl
085-0407400
    • Privacy Statement
    • Algemene Voorwaarden
    • Disclaimer