PREMIUM
Smokey Basterds Onno Pel (links) en Perry Aukema.
BBQ is aan het verbreden. Onze karbonades en kippenpootjes hebben al een tijdje gezelschap van Amerikaanse lekkernijen zoals pulled pork en brisket, maar Nederlanders ontdekken momenteel ook andere BBQ-stijlen, zeggen Onno Pel en Perry Aukema van Smokey Basterds. “BBQ wordt culinairder en verfijnder.”
Hoe is Smokey Basterds ontstaan?
Perry Aukema: “In mijn tijd als leerlingkok hield ik me al bezig met BBQ, waarbij ik ook slagerswerkzaamheden uitvoerde. De vriendin van Onno, destijds een collega van mij, vroeg of ik op hun bruiloftsfeest de BBQ wilde verzorgen.”
Onno Pel: “Toen ik hem bezig zag met dat vlees en zag hoe goed hij was met de gasten, heb ik hem gevraagd voor de BBQ-avonden van Hotel Oranjeoord in Hoog Soeren, waar ik toen eigenaar van was. Ik had al verschillende events georganiseerd en die werden steeds populairder. Gaandeweg ontstond het idee om samen Smokey Basterds op te zetten, omdat we veel potentie zagen.”