• Home
  • Nieuws
  • Artikelen
  • Blogs
  • Agenda
  • Dossiers
  • Edities
  • Recepten
  • Bedrijvengids
  • Bedrijfsinformatie
  • Adverteren
  • Foodbanen
Facebook LinkedIn Instagram
Vleesmagazine
  • Inloggen
  • Abonneren
  • Home
  • Nieuws
  • Artikelen
  • Blogs
  • Agenda
  • Dossiers
  • Edities
  • Recepten
  • Bedrijvengids
  • Bedrijfsinformatie
  • Adverteren
  • Foodbanen
Productie en industrie Duurzaamheid Veehouderij

Innovatieve toolkit helpt boeren emissie verminderen

2 april 2024 Marieke Pols Bord Bia
Laura Crowley, manager Bord Bia Nederland.
PREMIUM
Laura Crowley, manager Bord Bia Nederland.
Iers rundvlees is een belangrijk exportproduct voor de Ieren. Kwaliteit en duurzaamheid staan hierbij centraal. Het doel voor 2030 is 25 procent minder emissies. De innovatieve toolkit AgNav moet de Ierse boeren hierbij helpen.

Op 13 februari organiseerde Bord Bia een bijeenkomst voor de presentatie van de exportcijfers en de nieuwe toolkit AgNav, heel toepasselijk in de Ierse pub O’Caseys in Den Haag. Nederland is een belangrijke exportmarkt voor Ierland. Het land exporteerde in 2023 voor 1,35 miljard euro naar Nederland, met name zuivel en vlees. “Binnen de Europese Unie zijn Frankrijk, Duitsland en Nederland de voornaamste bestemmingen”, zegt Laura Crowley, manager van Bord Bia Nederland. De belangrijkste handelspartij voor de Ieren blijft het Verenigd Koninkrijk, met 5,6 miljard euro aan Ierse voedsel en dranken. Ierse ambassadeur Brendan Rogers bevestigt het belang van de handelsrelatie. Hij ziet veel overeenkomsten tussen Nederland en Ierland. “We delen dezelfde waarden.”

Artikel voor abonnees

Dit artikel is alleen voor abonnees, bekijk onze abonnementen.


Abonnementen
  • Onbeperkt toegang tot alle artikelen op vleesmagazine.nl
  • Ontvang 8x per jaar het Vakblad Vleesmagazine
  • Ontvang 1x onze special Slimmer werken in food
  • Ontvang 1x onze verpakkingsspecial
  • Ontvang 1x onze hygiënespecial
  • Ontvang 2x onze machinebouwspecial
Meer over
  • Rundvlees
  • Bord Bia
  • Ierland
Lees ook

Jan Zandbergen Group lanceert nieuw merk Wagyu

Wagyu staat bekend als het meest exclusieve vlees. Jan Zandbergen Group lanceert een nieuw merk van dit exclusieve rundvlees. EKO Wagyu X biedt de kwaliteit van premium Wagyu tegen een betaalbare prij...
22 januari 2025Redactie Vleesmagazine

Complexiteit van vlees en vleesvervangers

Vleesvervangers worden vaak als duurzamer gezien dan vlees, maar de werkelijkheid is complexer. "Je moet naar een dier kijken als onderdeel van een systeem, niet alleen als een uitstoter van methaan,"...
14 januari 2025Brechje van Gerwen

Vegan Visboer wint Horecava Innovation Award

De slimste innovaties en meest duurzame ideeën voor de horeca maken elk jaar kans op een Horecava Award. Wie zijn de winnaars van 2025?
14 januari 2025
<<<12345>>>
Foodbanen

Op zoek naar een baan in de vleessector?

Vleesmagazine Nieuwsbrief

Niets missen van Vleesmagazine.nl? Meld u dan aan voor onze gratis nieuwsbrief en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de vleessector.

Inschrijven

Superaanbieding!

Ontvang Vleesmagazine 2 nummers gratis inclusief digitale toegang

Profiteer nu

Agenda

  • 22 SEP 09:00 - 24 SEP 20:00

    Gastvrij Rotterdam 2025

  • 28 SEP 21:00 - 1 OKT 18:00

    ARTISAN 2025: inspiratie en innovatie voor Belgische food artisans

  • 29 SEP 08:00 - 30 SEP 22:00

    Vakbeurs Foodspecialiteiten 2025

Vleesmagazine © 2025 Vleesmagazine.
All rights reserved.
Facebook LinkedIn Instagram

Dit is een uitgave van Alea Publishers

Alea_Logo

  • Over Vleesmagazine

    • Abonneren
    • Adverteren
    • Nieuwsbrief
    • Edities
    • Over ons
    • Contact
  • Andere platformen

    • AutomationNL
    • Bakkers in Bedrijf
    • Bioprocessing News
    • EVMI
    • Industrial Cybersec
    • Vakblad IJs!
    • Vismagazine
    • VoedingNU

Contactgegevens

Vleesmagazine
Postbus 595 - 3700AN Zeist
Huis ter Heideweg 13 - 3705MA Zeist
Nederland
info@vleesmagazine.nl
085-0407400
    • Privacy Statement
    • Algemene Voorwaarden
    • Disclaimer