Jason van Merrienboer is vertegenwoordiger bij groothandel VAV Divers in Etten-Leur. Hij volgde de training Vleeskennis bij SVO, omdat hij meer wilde weten over de producten waarmee hij werkt. “Ik heb veel geleerd en nog meer respect gekregen voor de slager.”

“Ik heb voor mijn werk veel contact met slagers. Het is mooi om te zien hoeveel passie zij voor hun product hebben. Ik ben vrij nieuwsgierig van aard en vraag hen altijd van alles en nog wat. Toch wilde ik nóg meer weten. Mijn collega’s waren positief over de training Vleeskennis, die twaalf avonden duurt. Zo ben ik bij SVO terechtgekomen en daar heb ik geen spijt van. De docenten zijn echt vakmensen die op een fijne manier hun kennis overdragen. Geen vraag was te gek en de sfeer was heel goed. De diversiteit in de groep deelnemers vond ik interessant. Er waren medewerkers van een andere groothandel, maar bijvoorbeeld ook mensen van agrarische bedrijven. Ieder kijkt vanuit zijn eigen perspectief en zo leer je van elkaar. 

De training bestaat uit de modules varken, rund, pluimvee, lam en wild. Eerst wordt de theorie behandeld en daarna ga je de praktijkruimte in. Het is best indrukwekkend om te zien hoe de docent een half varken of rund uitbeent. Je krijgt dan heel mooi te zien waar elk deel voor wordt gebruikt. Tijdens de les over vleeswaren kwamen bijvoorbeeld ham en spek aan bod en de volgende avond ging over de verwaarding als vleesproducten zoals karbonades en schnit­zels. Ook mochten we zelf aan de slag. Zo hebben we gehakt gedraaid en hier hamburgers van gemaakt. En we hebben zelf worsten afgestopt. Alles wordt heel tastbaar en je merkt hoe moeilijk het vak eigenlijk is. Ik heb echt respect voor hoe goed en snel slagers hun werk doen.

Het is leuk om te merken hoe enthousiast slagers reageren als ze horen dat ik deze training heb gevolgd. Ze kennen SVO natuurlijk en vinden het mooi dat je je in hun producten en vak verdiept. Ook merk ik dat ik met alle kennis die ik heb opgedaan een betere gesprekspartner ben.”

Kijk voor meer informatie op svo.nl/vleeskennis 

SVO logo klein

SVO vakopleiding food is een landelijke opleider en biedt een totaalpakket van mbo-opleidingen en trainingen. De opleidingen en trainingen sluiten aan op de praktijk en de docenten van SVO komen uit het vak.
www.svo.nl | info@svo.nl

Altijd op de hoogte blijven?