‘Ik weet nu zeker dat dit écht mijn vak is’
Klanten blij maken met een mooi stukje vlees. Dat vindt Mariëlle van Gessel (23) het leukste aan haar werk bij de Nettorama-slagerij in Grave. In de slagerij zit ze helemaal op haar plek en ze is van plan om door te groeien tot versmanager.
Na de middelbare school werkte Mariëlle een paar jaar met veel plezier bij een keurslagerij, maar door persoonlijke omstandigheden besloot ze te stoppen. “Ik ging terug naar de basis en in een fabriek lopende bandwerk doen”, vertelt ze. “Na een tijdje bleek ik daar toch niet genoeg plezier uit te halen en de slagerij begon weer te trekken. Ik werk graag met mijn handen, ik ben dol op eten en goed vlees en ik vind het sociale contact met klanten heel leuk. Ik solliciteerde bij Vion Food Group en werd gedetacheerd bij de slagerijafdeling van de Nettorama in Oss. Dat is een enorme winkel en de werkdruk is daar heel hoog. Omdat ik het slagersvak rustig en goed onder de knie wilde krijgen, stapte ik over naar de Nettorama in Grave. Daar bevalt het me heel goed en ik krijg er alle ruimte om te leren.”
Manager worden
Mariëlle ontdekte al snel dat ze wil doorgroeien op de afdeling. Haar doel is om versmanager te worden. “Ik houd graag de touwtjes in handen en ik vind het leuk om zelf de verkoopstrategie te bepalen”, zegt ze. “Daarom vroeg ik mijn leidinggevende hoe ik mijn doel zou kunnen bereiken en zij stelde voor om een opleiding te doen bij SVO vakopleiding food. Mijn mbo 2-opleiding Verkoopmedewerker slagerij heb ik inmiddels afgerond en ik ga nu door met mbo 3, Verkoopspecialist. Met dat diploma kan ik doorstromen naar mbo 4, Bedrijfsleider vers.”
De combinatie van werken en leren bevalt Mariëlle erg goed. “SVO is een superschool waar alles goed geregeld is”, zegt ze. “Wat ik op school leer, kan ik in mijn werk bovendien goed gebruiken. Ik vind het bijvoorbeeld heel fijn dat ik nu bereidingsadviezen kan geven aan klanten. Daardoor sta ik met meer zelfvertrouwen in de winkel. Ik ben heel blij dat ik hier mijn plek gevonden heb en ik weet zeker dat dit écht mijn vak is.”
SVO vakopleiding food is een landelijke opleider en biedt een totaalpakket van
mbo-opleidingen en trainingen. De opleidingen en trainingen sluiten aan op de praktijk en de docenten van SVO komen uit het vak.
www.svo.nl | info@svo.nl