• Home
  • Nieuws
  • Artikelen
  • Blogs
  • Agenda
  • Dossiers
  • Edities
  • Recepten
  • Bedrijvengids
  • Bedrijfsinformatie
  • Adverteren
  • Foodbanen
Facebook LinkedIn Instagram
Vleesmagazine
  • Inloggen
  • Abonneren
  • Home
  • Nieuws
  • Artikelen
  • Blogs
  • Agenda
  • Dossiers
  • Edities
  • Recepten
  • Bedrijvengids
  • Bedrijfsinformatie
  • Adverteren
  • Foodbanen
Ondernemen SVO Vakopleiding Food

‘ Ik heb altijd al mijn eigen zaak gewild’

28 oktober 2024 Karlijn Meulman
Sem van den Eijnden (20)
PREMIUM
Sem van den Eijnden (20)
Voor Sem van den Eijnden (20) was het al vroeg duidelijk: hij wilde met eten werken én zijn eigen zaak runnen. Verschillende beroepen passeerden de revue, zoals kok, bakker en ijscoman, maar dankzij zijn bijbaan bij een slagerij wist hij het zeker: hij werd slager.

Het slagersvak zit in Sems familie, want bij zijn oma thuis hadden ze een slagerij. Zijn vader en opa waren varkenshouders en hij groeide op met dieren. “Het leek me mooi om het hele proces van zaadje tot karbonaadje te leren kennen”, vertelt hij. “Daarom nam ik een bijbaantje bij een horecabedrijf met een slagerij en daar ontdekte ik dat het slagersvak het helemaal voor mij is. Het ambacht, werken met verse producten en de liefde voor het vak die slagers hebben: ik vind het prachtig.”

Artikel voor abonnees

Dit artikel is alleen voor abonnees, bekijk onze abonnementen.


Abonnementen
  • Onbeperkt toegang tot alle artikelen op vleesmagazine.nl
  • Ontvang 8x per jaar het Vakblad Vleesmagazine
  • Ontvang 1x onze special Slimmer werken in food
  • Ontvang 1x onze verpakkingsspecial
  • Ontvang 1x onze hygiënespecial
  • Ontvang 2x onze machinebouwspecial
Meer over
  • SVO
  • Slagersvak
  • Opleiding
Lees ook

Kweekvijver voor foodtalenten

Opleiden, onderzoek en innovatie. Dat zijn de drie pijlers van de Food Innovation Academy. Het samenwerkingsverband in Vlaardingen bestaat tien jaar. Wat is er allemaal bereikt in die jaren? Werken i...
21 november 2024Annette Mol

‘Kennis van de boerderij komt me goed van pas’

Donna Smulders (19) heeft een grote passie voor runderrassen. Jaren bracht ze door in de veehouderij. Vorig jaar besloot ze het roer om te gooien en stapte over naar de slagerij. Nu volgt ze de slager...
14 november 2024Karlijn Meulman

285 pagina’s respect voor het slagersvak

Ronald Giphart, voormalig romanschrijver en auteur van bestsellers als ‘Ik ook van jou’ en ‘Phileine zegt sorry’, heeft zich de afgelopen jaren gericht op non-fictie. Zijn vaardigheid om boeiend te sc...
7 november 2024Roeland Dobbelaer
<<<12345>>>
Foodbanen

Op zoek naar een baan in de vleessector?

Vleesmagazine Nieuwsbrief

Niets missen van Vleesmagazine.nl? Meld u dan aan voor onze gratis nieuwsbrief en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de vleessector.

Inschrijven

Superaanbieding!

Ontvang Vleesmagazine 2 nummers gratis inclusief digitale toegang

Profiteer nu

Agenda

  • 22 SEP 09:00 - 24 SEP 20:00

    Gastvrij Rotterdam 2025

  • 28 SEP 21:00 - 1 OKT 18:00

    ARTISAN 2025: inspiratie en innovatie voor Belgische food artisans

  • 29 SEP 08:00 - 30 SEP 22:00

    Vakbeurs Foodspecialiteiten 2025

Vleesmagazine © 2025 Vleesmagazine.
Alle rechten voorbehouden.
Facebook LinkedIn Instagram

Dit is een uitgave van Alea Publishers

Alea_Logo

  • Over Vleesmagazine

    • Abonneren
    • Adverteren
    • Nieuwsbrief
    • Edities
    • Over ons
    • Contact
  • Andere platformen

    • AutomationNL
    • Bakkers in Bedrijf
    • Bioprocessing News
    • EVMI
    • Industrial Cybersec
    • Vakblad IJs!
    • Vismagazine
    • VoedingNU

Contactgegevens

Vleesmagazine
Postbus 595 - 3700AN Zeist
Huis ter Heideweg 13 - 3705MA Zeist
Nederland
info@vleesmagazine.nl
085-0407400
    • Privacy Statement
    • Algemene Voorwaarden
    • Disclaimer