Voor de barbecue-editie van Vleesmagazine maakte meesterslager Hans de Goeij een pittige Ibizaburger en een gevuld voorjaarskippetje. Beide gerechten kunnen ook in de oven worden bereid.
Foto's: Herbert Wiggerman
Ibizaburgers
- 500 gram kipgehakt
- 50 gram World Grill – Méditerrané
- 50 gram fijngehakte jalapeñopepers
- 10 gram Binding Vero Pure Verstegen
- 6 plakken cheddarkaas
Meng het gehakt met de Binding Vero Pure. Maak platte burgers van het gehakt en vouw de cheddar erin. Marineer de burgers met de World Grill – Méditerrané. Voor in de pan kunnen de burgers eventueel worden gepaneerd.
Consument
Gaar 45 minuten op de barbecue of in de oven op 160 graden. Of braad 25 minuten in de pan.
Voorjaarskippetjes
- 4 kippendijen
- kruidencrème of roomkaas
- 1 courgette
- 1 gele paprika
- 1 rode ui
- World grill - Spanish Harbour
- aluminium bakjes
Maak van de groente fijne reepjes, blancheer ze 1 minuut en laat afkoelen. Leg de kippendijen uit en sla ze eventueel iets plat, afhankelijk van de grootte van de dijen. Leg hierop een theelepel kruidencrème of roomkaas. Leg hierop wat reepjes groente en laat deze aan beide kanten iets uitsteken. Rol de dijtjes op en smeer ze in met de Spanish Harbour. Leg wat van de overgebleven groente onderin het bakje en daarop de gevulde kippendij.
Consument
Gaar 45 minuten op de barbecue of in de oven op 160 graden. Grill vervolgens nog vijf minuten (in de oven of boven kolen).