Ibizaburgers en voorjaarskippetjes

Ibizaburger en voorjaarskippetje_foto herbert Wiggerman

Voor de barbecue-editie van Vleesmagazine maakte meesterslager Hans de Goeij een pittige Ibizaburger en een gevuld voorjaarskippetje. Beide gerechten kunnen ook in de oven worden bereid.

Foto's: Herbert Wiggerman

Ibizaburgers

Ibizaburger_foto herbert Wiggerman_1

  • 500 gram kipgehakt
  • 50 gram World Grill – Méditerrané
  • 50 gram fijngehakte jalapeñopepers
  • 10 gram Binding Vero Pure Verstegen
  • 6 plakken cheddarkaas

Meng het gehakt met de Binding Vero Pure. Maak platte burgers van het gehakt en vouw de cheddar erin. Marineer de burgers met de World Grill – Méditerrané. Voor in de pan kunnen de burgers eventueel worden gepaneerd.

Ibizaburger_foto herbert Wiggerman_2

Consument
Gaar 45 minuten op de barbecue of in de oven op 160 graden. Of braad 25 minuten in de pan.

Voorjaarskippetjes

Voorjaarskippetjes_foto Herbert Wiggerman

  • 4 kippendijen
  • kruidencrème of roomkaas
  • 1 courgette
  • 1 gele paprika
  • 1 rode ui
  • World grill - Spanish Harbour
  • aluminium bakjes

Maak van de groente fijne reepjes, blancheer ze 1 minuut en laat afkoelen. Leg de kippendijen uit en sla ze eventueel iets plat, afhankelijk van de grootte van de dijen. Leg hierop een theelepel kruidencrème of roomkaas. Leg hierop wat reepjes groente en laat deze aan beide kanten iets uitsteken. Rol de dijtjes op en smeer ze in met de Spanish Harbour. Leg wat van de overgebleven groente onderin het bakje en daarop de gevulde kippendij.

Consument
Gaar 45 minuten op de barbecue of in de oven op 160 graden. Grill vervolgens nog vijf minuten (in de oven of boven kolen).

Voorjaarskippetjes_foto Herbert Wiggerman_2

 

Lees ook
MKB-Nederland, ministerie van SZW en KNS starten platform Loondoorbetaling bij ziekte

MKB-Nederland, ministerie van SZW en KNS starten platform Loondoorbetaling bij ziekte

De detailhandel kampt met aanhoudend hoog ziekteverzuim. Dit in combinatie met de krappe arbeidsmarkt maakt preventie en verzuimbeleid belangrijker dan ooit.

‘Hedendaagse consument vraagt enorme variëteit aan hoogwaardige producten’

‘Hedendaagse consument vraagt enorme variëteit aan hoogwaardige producten’

In april 2022 nam Marel Sleegers Technique over en verwelkomde daarmee de Nederlandse leverancier van oplossingen voor onder meer interleaving, stacking, loading en slicing in de Marel-familie.

Slagers worstelen met hoge energieprijzen

Slagers worstelen met hoge energieprijzen

Het zal niemand zijn ontgaan. Veel slagers worstelen met de hoge energieprijzen. Er zijn slagers bij wie de energierekening vijf keer hoger is dan voorheen en meer dan de helft van de slagers teert op het eigen vermogen, bleek uit een peiling van Koninklijke Nederlandse Slagers.