Hippe kipburger voor de BBQ

Epos_Toktok burger

Benodigdheden:

  • 1000 gram kipdijvlees met vel
  • 60 - 70 gram Epos Gehaktmix Verrassing (1000712)
  • 7 plakjes bacon
  • 7 plakjes cheddar
  • julienne gesneden wortel
  • veldsla
  • gegrilde paprika
  • 7 hamburgerbroodjes
  • 200 gram Epos toktoksaus (1004819)

Draai de kippendijen met vel één keer door de 3 mm plaat, of verklein ze in de keukenmachine. Meng dit kippengehakt met de Epos Gehaktmix Verrassing en maak er mooie burgers van.

Afmaken:

Grill de kipburgers op de barbecue en leg er op het laatst een plakje cheddar op. Grill ondertussen de plakjes bacon kort. Leg op een open broodje een laagje Epos toktoksaus en wat sla, dan de burger en vervolgens de gegrilde paprika, wortel en het plakje bacon. Maak af met een dikke klodder toktoksaus en eet smakelijk!

Dit is een recept van Epos.

epos_logo

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Dossiers
Lees ook
Een bron van inspiratie

Een bron van inspiratie

Binnen de vleesbranche is worst- en vleeswarenspecialist Paul van Trigt een instituut. Niet alleen als vakman en expert op het gebied van productkeuring – laat hem een worst proeven en hij benoemt tot op de gram welke specerijen erin zitten – maar ook als een oneindige bron van kennis.

Droge worst (met berenburg)

Droge worst (met berenburg)

Het is een bekend gegeven dat in het noorden van ons land – en dan met name in Groningen en Drenthe – veel droge worst gegeten wordt. Het veelvuldige gebruik van kruidnagel geeft deze worst z’n karakteristieke smaak maar ook de iets donkere kleur.

Kip in blaas

Kip in blaas

Paul Bocuse wordt algemeen beschouwd als een van de grootste gastronomen van de 20ste eeuw. Met zijn klassieke Franse keuken verdiende hij drie Michelinsterren.