Hippe kipburger voor de BBQ

Epos_Toktok burger

Benodigdheden:

  • 1000 gram kipdijvlees met vel
  • 60 - 70 gram Epos Gehaktmix Verrassing (1000712)
  • 7 plakjes bacon
  • 7 plakjes cheddar
  • julienne gesneden wortel
  • veldsla
  • gegrilde paprika
  • 7 hamburgerbroodjes
  • 200 gram Epos toktoksaus (1004819)

Draai de kippendijen met vel één keer door de 3 mm plaat, of verklein ze in de keukenmachine. Meng dit kippengehakt met de Epos Gehaktmix Verrassing en maak er mooie burgers van.

Afmaken:

Grill de kipburgers op de barbecue en leg er op het laatst een plakje cheddar op. Grill ondertussen de plakjes bacon kort. Leg op een open broodje een laagje Epos toktoksaus en wat sla, dan de burger en vervolgens de gegrilde paprika, wortel en het plakje bacon. Maak af met een dikke klodder toktoksaus en eet smakelijk!

Dit is een recept van Epos.

epos_logo

Dossiers
Lees ook
Fuet van geitenvlees

Fuet van geitenvlees

Geitenvlees is duurzaam en lekker, maar onder consumenten nog weinig bekend. Hoog tijd dat daar verandering in komt, vindt worstmaker en vakdocent Ronnie Poeste. Hij gebruikt het geitenvlees voor een heerlijke fuet.

‘We ontwikkelen graag zelf iets nieuws’

‘We ontwikkelen graag zelf iets nieuws’

De feestdagen nodigen altijd al uit tot creativiteit in de keuken. Nu we na anderhalf jaar coronacrisis eindelijk weer familie en vrienden kunnen uitnodigen is de vraag naar bijzondere producten groter dan ooit tevoren. De slagers, poeliers en bedrijven wild en gevogelte in deze rondvraag zijn er klaar voor. Daarbij kiezen ze allemaal voor kwaliteit...

Zampone met schokcuttergalantine

Zampone met schokcuttergalantine

In Modena, een stadje in Noord-Italië (Emilia-Romagna), is volgens overlevering de zampone voor het eerst gemaakt. Zampone werd traditioneel tijdens de kerstdis of op oudejaarsavond in combinatie met linzen gegeten.