• Home
  • Nieuws
  • Artikelen
  • Blogs
  • Agenda
  • Dossiers
  • Edities
  • Recepten
  • Bedrijvengids
  • Bedrijfsinformatie
  • Adverteren
  • Foodbanen
Facebook LinkedIn Instagram
Vleesmagazine
  • Inloggen
  • Abonneren
  • Home
  • Nieuws
  • Artikelen
  • Blogs
  • Agenda
  • Dossiers
  • Edities
  • Recepten
  • Bedrijvengids
  • Bedrijfsinformatie
  • Adverteren
  • Foodbanen
Productie en industrie

High-Pressure Processing (HPP) Technologie

24 oktober 2023 Janet Kooren
Featured image
PREMIUM
Open deur: Het waarborgen van zowel de veiligheid als de kwaliteit van voedselproducten is van het grootste belang. Een technologie die hierin aanzienlijke vooruitgang heeft geboekt is High-Pressure Processing (HPP). Met flink wat voordelen op verschillende vlakken is het een technologie die de moeite van het verkennen waard is.

Tijdens de beurs Food Technology in april 2023, was er welgeteld één presentatie over HPP. Deze relatief nieuwe techniek heeft flink wat potentie en is de moeite waard om wat dieper op in te gaan.

Artikel voor abonnees

Dit artikel is alleen voor abonnees, bekijk onze abonnementen.


Abonnementen
  • Onbeperkt toegang tot alle artikelen op vleesmagazine.nl
  • Ontvang 8x per jaar het Vakblad Vleesmagazine
  • Ontvang 1x onze special Slimmer werken in food
  • Ontvang 1x onze verpakkingsspecial
  • Ontvang 1x onze hygiënespecial
  • Ontvang 2x onze machinebouwspecial
Meer over
  • Voedselveiligheid
Lees ook

NVWA: Meer aandacht voor diergeneesmiddelen bij slachtdieren

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) wil meer aandacht voor de regels rondom diergeneesmiddelen bij slachtdieren.
17 augustus 2023Redactie Vleesmagazine

Nederlanders krijgen te veel PFAS binnen

Nederlanders krijgen te veel van de schadelijke stof PFAS binnen via het voedsel en drinkwater. Dat maakt het RIVM bekend na nieuw onderzoek.
10 juli 2023Redactie Food

High pressure processing als middel tegen verspilling

High Pressure processing (HPP) is het conserveren van producten door middel van waterdruk. Met deze techniek blijven voedingsmiddelen langer houdbaar dan met traditionele conserveringsmethodes.
1 juni 2023Marieke Pols
<<<23456>>>
Foodbanen

Op zoek naar een baan in de vleessector?

Vleesmagazine Nieuwsbrief

Niets missen van Vleesmagazine.nl? Meld u dan aan voor onze gratis nieuwsbrief en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de vleessector.

Inschrijven

Superaanbieding!

Ontvang Vleesmagazine 2 nummers gratis inclusief digitale toegang

Profiteer nu

Agenda

  • 22 SEP 09:00 - 24 SEP 20:00

    Gastvrij Rotterdam 2025

  • 28 SEP 21:00 - 1 OKT 18:00

    ARTISAN 2025: inspiratie en innovatie voor Belgische food artisans

  • 29 SEP 08:00 - 30 SEP 22:00

    Vakbeurs Foodspecialiteiten 2025

Vleesmagazine © 2025 Vleesmagazine.
Alle rechten voorbehouden.
Facebook LinkedIn Instagram

Dit is een uitgave van Alea Publishers

Alea_Logo

  • Over Vleesmagazine

    • Abonneren
    • Adverteren
    • Nieuwsbrief
    • Edities
    • Over ons
    • Contact
  • Andere platformen

    • AutomationNL
    • Bakkers in Bedrijf
    • Bioprocessing News
    • EVMI
    • Industrial Cybersec
    • Vakblad IJs!
    • Vismagazine
    • VoedingNU

Contactgegevens

Vleesmagazine
Postbus 595 - 3700AN Zeist
Huis ter Heideweg 13 - 3705MA Zeist
Nederland
info@vleesmagazine.nl
085-0407400
    • Privacy Statement
    • Algemene Voorwaarden
    • Disclaimer