PREMIUM
Na zeven generaties Hesseling kwam Barry van Leeuwen in 2014 aan het roer te staan bij Hesseling Vlees – een opvolger vanuit de familie was er niet. In 2017 kwam ook zijn vrouw Sabine in de zaak.
Bij Hesseling Vlees in Purmerend gaat jaarlijks ruim 800.000 kilo vlees de deur uit, richting de Nederlandse horeca. Het bedrijf was meer dan tweehonderd jaar in handen van de familie Hesseling, maar wordt sinds een paar jaar gerund door Barry en Sabine van Leeuwen. Ondanks de schaalvergroting wordt al het vlees met de hand gesneden.
Het is dat de wekker van slager Barry van Leeuwen (vrijwel) elke dag om 3.20 uur afgaat, anders was hij zonder twijfel nog vaker als gast in een restaurant te vinden. “Een snelle en goede hap buiten de deur; daar zijn we altijd wel voor in. En soms eten we iets meer op niveau. Maar vier uur lang tafelen in een chic restaurant met alles erop en eraan? Nee, daar heb ik als ondernemer de tijd niet voor,” vertelt hij.