Hartige herfsttaart

17 oktober 2017 Paul van Trigt

Mooie innovatieve en in oog springende producten helpen de slager vooruit. Vleesmagazine publiceert maandelijks zo’n product uit de school van Paul van Trigt. Deze maand: Herfsttaart.

Ingrediënten

  • 1 rol vers bladerdeeg (40x50cm)
  • 200 gr rookworst
  • 200 gr zuurkool
  • 40 gr Parmezaanse kaas
  • ± 5 gr gedroogd
  • majoraanblad
  • 1 rode puntpaprika
  • ± 8 hele kruidnagels

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 200°C.

2. Leg het bladerdeeg op het bakpapier.

3. Rol de randen naar binnen zodat er een dikke rand ontstaat. Druk dit vast met een vork.

4. Beleg de bodem eerst met zuurkool en daarna met de andere ingrediënten.

5. Als laatste de kaas en het majoraanblad erover strooien.

6. Bak de plaattaart af op ± 180°C gedurende 25 minuten.

7. Terugkoelen in werkruimte, daarna doorkoelen 2 - 4°C.

Tips

  • Voor extra romigheid 50 tot 100 gram koksroom over de zuurkool uitgieten.
  • Gebruik altijd roomboterbladerdeeg. Dit onderscheidt zich bijzonder qua maak en geur.
  • Toevoeging van uitgebakken ontbijtspek geeft nog meer een ‘karakteristieke herfstsmaak’.
  • Majoraanblad kan ook door de zuurkool gemengd worden.

Altijd op de hoogte blijven?