PREMIUM
Koen Regout: “We moeten onze consumptie van dierlijke eiwitten grofweg halveren voor een optimale belasting van de aarde. Sommige van onze worsten waren 130 gram. Dat zijn eigenlijk twee porties.”
Het verkleinen van porties, als alternatief voor het verhogen van prijzen, wordt vaak als consumentonvriendelijk gezien. Toch koos Brandt & Levie ervoor zijn worsten te verkleinen én hier transparant mee naar buiten te treden. Algemeen directeur Koen Regout geeft tekst en uitleg.
In de coronatijd deed Brandt & Levie het goed, maar sinds de inval in Oekraïne heeft het bedrijf het moeilijker, door stijgende kosten en achterblijvende omzetten. Koen Regout werd twaalf maanden geleden aangesteld om het bedrijf verder te laten groeien. Omdat Brandt & Levie staat voor het consumeren van minder maar beter vlees, was de stap richting een kleiner product volgens Regout de meest logische manier om om te gaan met de recente prijsstijging van biologisch vlees.