• Home
  • Nieuws
  • Artikelen
  • Blogs
  • Agenda
  • Dossiers
  • Edities
  • Recepten
  • Bedrijvengids
  • Bedrijfsinformatie
  • Adverteren
  • Foodbanen
Vleesmagazine
  • Inloggen
  • Abonneren
  • Home
  • Nieuws
  • Artikelen
  • Blogs
  • Agenda
  • Dossiers
  • Edities
  • Recepten
  • Bedrijvengids
  • Bedrijfsinformatie
  • Adverteren
  • Foodbanen
Productie en industrie

Gist vervangt de koe als eiwitbron

26 oktober 2019 Mischa Brendel
Featured image
PREMIUM

Verreweg de meeste eiwitten halen we uit dierlijk voedsel. Maar vanuit duurzaamheidsoverwegingen zoeken consumenten steeds vaker naar vervangende eiwitbronnen. Alternatieven voor vlees worden populairder, maar de verbouwing van soja, de basis van veel van deze alternatieven, blijkt ook geen klimaatwalhalla op te leveren. Welke andere mogelijkheden zijn er, en in welk stadium zijn die ontwikkelingen?

Artikel voor abonnees

Dit artikel is alleen voor abonnees, bekijk onze abonnementen.


Abonnementen
  • Onbeperkt toegang tot alle artikelen op vleesmagazine.nl
  • Ontvang 8x per jaar het Vakblad Vleesmagazine
  • Ontvang 1x onze special Slimmer werken in food
  • Ontvang 1x onze verpakkingsspecial
  • Ontvang 1x onze hygiënespecial
  • Ontvang 2x onze machinebouwspecial
Meer over
  • Vleesvervanger
  • Plantaardig
  • Eiwit
  • Eiwittransitie
  • Burger
  • Duurzaam
  • Impossible foods
Lees ook

Dierlijke ingrediënten in vrijwel alle kant-en-klaarmaaltijden supermarkt

Veel consumenten kiezen voor gemak met een kant-en-klaarmaaltijden van de supermarkt, maar deze bevatten vaak dierlijke ingrediënten. Dierenwelzijnsorganisatie Wakker Dier wil meer plantaardige kant-e...
12 september 2024Redactie Food

Hesseling Vlees kiest alleen de krenten uit de pap

Bij Hesseling Vlees in Purmerend gaat jaarlijks ruim 800.000 kilo vlees de deur uit, richting de Nederlandse horeca. Het bedrijf was meer dan tweehonderd jaar in handen van de familie Hesseling, maar ...
30 augustus 2024Janneke Vermeulen

Plantaardige vleesvervangers niet altijd favoriet

Nederlanders die drie tot vijf keer per week vlees eten, zien plantaardige vleesvervangers niet als hun favoriet, blijkt uit nieuw onderzoek. Dit is wel het geval bij vegetariërs en veganisten, en men...
27 augustus 2024Max Geluk
<<<34567>>>
Foodbanen

Op zoek naar een baan in de vleessector?

Vleesmagazine Nieuwsbrief

Niets missen van Vleesmagazine.nl? Meld u dan aan voor onze gratis nieuwsbrief en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de vleessector.

Inschrijven

Superaanbieding!

Ontvang Vleesmagazine 2 nummers gratis inclusief digitale toegang

Profiteer nu

Agenda

  • 11 JUN 10:00 - 12 JUN 22:00

    Vision, Robotics & Motions

  • 22 SEP 09:00 - 24 SEP 20:00

    Gastvrij Rotterdam 2025

  • 28 SEP 21:00 - 1 OKT 18:00

    ARTISAN 2025: inspiratie en innovatie voor Belgische food artisans

Vleesmagazine © 2025 Vleesmagazine.
Alle rechten voorbehouden.
Facebook LinkedIn Instagram
Dit is een uitgave van Alea Publishers

Alea_Logo

  • Over Vleesmagazine

    • Abonneren
    • Adverteren
    • Nieuwsbrief
    • Edities
    • Over ons
    • Contact
  • Andere platformen

    • AutomationNL
    • Bakkers in Bedrijf
    • Bioprocessing News
    • EVMI
    • Industrial Cybersec
    • Vakblad IJs!
    • Vismagazine
    • VoedingNU

Contactgegevens

Vleesmagazine
Postbus 595 - 3700AN Zeist
Huis ter Heideweg 13 - 3705MA Zeist
Nederland
info@vleesmagazine.nl
085-0407400
    • Privacy Statement
    • Algemene Voorwaarden
    • Disclaimer