Geglaceerd Japans Buikspek

26 augustus 2021

AVO inspireert de slager met lekkere en verrassende recepten, zoals dit recept voor Geglaceerd Japans Buikspek.

Benodigdheden (p/kg vlees)

  • 1.000 kg IJswater
  • 0,100 kg Spritzmittel SB 684501 
  • 0,050 kg NPZ 
  • Varkensbuik, zb/zzw
  • 0,030 kg Indian Steak Gewürz 9013601 
  • 0,010 kg Cochenille 560200 
  • Japanse Sesamsaus 2729500

Werkwijze

  • Maak een pekel met het ijswater, de Spritzmittel SB en de NPZ.
  • Injecteer de varkensbuik 10% met deze pekel.
  • Tumbel de buik tot de pekel is opgenomen.
  • Weeg 30gr/kg Indian Steak Gewürz en 10gr/kg Cochenille per kg buik af en meng ze door elkaar. Wrijf hiermee de buik in. Laat minimaal 1 dag doortrekken, het liefst onder vacuum.

Bereiding

  • Stap 1: Gaar de buik op 110°C met 20% vocht tot kern 68°C.
  • Stap 2: Snijdt de buik in gewenste stukken, smeer ze in met de Japanse Sesamsaus, grill de stukken buik op 155°C voor 10-15 minuten. 

Lekker bij de borrel, warm en aan plakjes, of als vleeswaar en als onderdeel van een Oosterse maaltijd met rijst of noodles !

Tip: Snijd aan reepjes en meng met de Babi Pangang Saus ( art.nr. 2741301 ).

Ga voor meer recepten naar de website van AVO.

AVO logo_klein

Altijd op de hoogte blijven?