Geglaceerd Japans Buikspek
AVO inspireert de slager met lekkere en verrassende recepten, zoals dit recept voor Geglaceerd Japans Buikspek.
Benodigdheden (p/kg vlees)
- 1.000 kg IJswater
- 0,100 kg Spritzmittel SB 684501
- 0,050 kg NPZ
- Varkensbuik, zb/zzw
- 0,030 kg Indian Steak Gewürz 9013601
- 0,010 kg Cochenille 560200
- Japanse Sesamsaus 2729500
Werkwijze
- Maak een pekel met het ijswater, de Spritzmittel SB en de NPZ.
- Injecteer de varkensbuik 10% met deze pekel.
- Tumbel de buik tot de pekel is opgenomen.
- Weeg 30gr/kg Indian Steak Gewürz en 10gr/kg Cochenille per kg buik af en meng ze door elkaar. Wrijf hiermee de buik in. Laat minimaal 1 dag doortrekken, het liefst onder vacuum.
Bereiding
- Stap 1: Gaar de buik op 110°C met 20% vocht tot kern 68°C.
- Stap 2: Snijdt de buik in gewenste stukken, smeer ze in met de Japanse Sesamsaus, grill de stukken buik op 155°C voor 10-15 minuten.
Lekker bij de borrel, warm en aan plakjes, of als vleeswaar en als onderdeel van een Oosterse maaltijd met rijst of noodles !
Tip: Snijd aan reepjes en meng met de Babi Pangang Saus ( art.nr. 2741301 ).
Ga voor meer recepten naar de website van AVO.
Dossiers
Meer over
Lees ook
Krakauer
Een productsoort die in Nederland onbekend is, is de halfdroge worst. Deze worstsoort is vooral populair in landen en gebieden waar salamisoorten en droge worstsoorten volop gegeten worden.
Saucijzen
Een paar jaar geleden hadden we toch allemaal saucijzen in de toonbank? Lekker ‘neutraal’ gekruid met keukenzout, peper en nootmuskaat. Nu zien we steeds vaker dat collega’s het lastig vinden om nog saucijzen te verkopen. De eetgewoontes veranderen, dus verandert ons assortiment mee.
Griekse lamsbout
Lamsvleesproducten nemen op de Nederlandse menukaart niet de grootste plek in. Nee, daarvoor moet je naar het buitenland. In alle landen rondom de middellandse zee is lamsvlees en vaak ook schapenvlees populair.