De maaltijden van Slagerij Bakkertje
PREMIUM
Mede-eigenaar Nico Runderkamp en (een deel van) zijn team, dat onder andere bestaat uit zijn zussen, vrouw en zwagers.
Net achter de dijk in Volendam bevindt zich in een klein hoekpandje de beste traiteur van Nederland: Slagerij Bakkertje. Dorpsgenoten lopen graag een blokje om voor de maaltijden en de Volendamse leverworst.
'Bakkertje’ is geen naam die je verwacht aan de gevel van een slagerij. Toch heeft mede-eigenaar Nico Runderkamp er nooit over gepeinsd om de naam aan te passen. Drie andere slagerijen hier in Volendam heten namelijk al Runderkamp. Allemaal stammen ze af van Willempie Runderkamp, die eind negentiende eeuw een slagerij had op de dijk. Nico’s overgrootvader Rikus startte in 1942 een eigen winkel. “Zijn ooms waren bakker, dus werd hij daarnaar vernoemd. Bijnamen zijn gebruikelijk hier in het dorp. En blijkbaar was mijn overgrootvader klein van stuk, vandaar zijn bijnaam ‘Bakkertje’ ”, aldus Runderkamp.