De groei van slagerij Kaddour
PREMIUM
Het gemengde publiek is volgens eigenaar Rachid een van de redenen dat het bedrijf kan blijven groeien.
WINKEL | Mensen met een grote en kleine portemonnee, moslims en niet-moslims, oude Amsterdammers en yuppen; bij Slagerij Kaddour puur & eerlijk vlees komt de hele wereld over de vloer. Voor de lamsmerguez, een ribe-eye van Wagyurund en de befaamde kipgrillworst.
Veel pubers gaan een tijdje als vegetariër door het leven, maar voor een zoon van een slager is het wel heel ongewoon. “In mijn tienerjaren werkte ik in mijn vaders winkel en zag ik al die bebloede lammetjes binnenkomen. Op een bepaald moment kreeg ik daar moeite mee en besloot ik geen vlees meer te eten. Lastig voor mijn moeder, want zij moest twee keer koken. En mijn vader en broers verklaarden me voor gek,” lacht Rachid Kaddour (43) van Kaddour puur & eerlijk vlees. Toen hij, na zijn studie en werk bij de politie, opnieuw in de slagerij ging werken, kwam het omslagpunt: “Ik sportte veel en merkte dat ik belangrijke voedingsstoffen miste. Terug in de slagerij ging ik opnieuw vlees eten. Ik kreeg weer kleur in mijn gezicht en realiseerde me: vlees is goed voor een mens.”