Foto: Robin Tuijp

Robin Tuijp, oud-student van SVO-vakopleiding food, is pas 26 jaar. Toch heeft hij er al een lange carrière in het slagersvak op zitten. Hij begon als veertienjarige met een snuffelstage in de slagerij en twee jaar geleden opende hij zijn eigen zaak in Enkhuizen. Hij verbouwde de winkel compleet en vaart nu helemaal zijn eigen koers.

Voor Robin was het al snel duidelijk dat hij slager wilde worden. Op zijn veertiende liep hij een snuffelstage bij een slagerij en daarna ging hij aan het werk bij slagerijen in Edam en Purmerend. “Ik vond het werk meteen leuk”, vertelt hij. “Slager zijn is een ambacht, dat altijd blijft bestaan. Tegelijk zijn er volop mogelijkheden om te blijven vernieuwen en ontwikkelen. Dat spreekt me erg aan.”

Slagerij overgenomen

Robin doorliep alle slagersopleidingen van SVO, van Productiemedewerker slagerij op niveau 2 tot Bedrijfsleider vers op niveau 4. De laatste opleiding rondde hij twee jaar geleden af. “De diploma-uitreiking viel zo’n beetje samen met het overnemen van mijn eerste slagerij”, zegt Robin. “Dat sloot perfect aan bij de opleiding Bedrijfsleider vers. Ik kom uit een ondernemersfamilie, het ondernemen kreeg ik met de paplepel ingegoten. Dat ik een eigen slagerij wilde, wist ik al jaren. Toen ik de kans kreeg om een slagerij in Enkhuizen over te nemen, heb ik dan ook niet lang getwijfeld. Twee jaar geleden opende ik Uw Slager Robin Tuijp.”

Een nieuw assortiment, nieuwe leveranciers en de introductie van tapas en het online bestellen van broodjes en maaltijden: Robin koos ervoor alles anders aan te pakken in zijn winkel. Eind 2021 liet hij de zaak bovendien helemaal verbouwen. “Ik heb hier jarenlang naartoe gewerkt, dus ik wilde alles helemaal naar mijn eigen hand zetten”, zegt hij. “Alles wat ik de afgelopen jaren heb geleerd kan ik nu goed gebruiken. Binnenkort start één van mijn medewerkers met de mbo-opleiding Productiemedewerker bij SVO en ik ga hem daarbij begeleiden. Leuk, want hij is leergierig en enthousiast. Het ondernemen is best pittig, maar ik wil toch de tijd nemen om jonge mensen op te leiden. Het is mooi als zij het vak willen leren en daar help ik hen graag bij.”

SVO Vakopleiding Food_logo klein

SVO vakopleiding food is een landelijke opleider en biedt een totaalpakket van mbo-opleidingen en trainingen. De opleidingen en trainingen sluiten goed aan op de praktijk en de docenten van SVO komen zelf uit het vak.

www.svo.nl | info@svo.nl | twitter: @SVO_Opleidingen

Altijd op de hoogte blijven?