Maurits Hein wist na de middelbare school nog niet precies wat hij wilde gaan doen, maar na een zoektocht koos hij vol enthousiasme voor het slagersvak. Hij werkt bij Slagerij Pott en Zoon in Utrecht en volgt bij SVO de mbo-opleiding Verkoopmedewerker slagerij.

Foto: Maurits Hein

Op zijn veertiende begon Maurits met een bijbaantje bij de slagerij waar hij nu nog steeds werkt. “Ik ben erin gerold, maar het werk vond ik meteen leuk”, vertelt hij. “Na de middelbare school wist ik nog niet wat ik wilde. Ik begon aan de opleiding Productiemedewerker slagerij bij SVO, maar ik ontdekte dat het echte productiewerk niets voor mij was. Verkopen vond ik veel leuker.” Maurits bleef bij de slagerij werken en keek intussen verder. Hij volgde een sportopleiding, maar ook dat was het niet. “Ik nam een tussenjaar van school, waarin ik veel bij Slagerij Pott bleef werken”, zegt hij. “In dat jaar ben ik steeds meer gegroeid in het bedrijf en ik werd steeds enthousiaster over het werk. Ik mag zelf bestellingen maken, nieuwe producten bedenken en de toonbank indelen. Mijn werkgever geeft me daar alle ruimte voor en de verantwoordelijkheid die ik krijg doet me goed. Ik vind het klantcontact erg leuk, net als zorgen dat onze producten er mooi uitzien. Bovendien is het mooi om zelf een product te bedenken en het dan ook zelf te verkopen. Je best doen voor de klant, daar gaat het om.”

Ondersteunen

Omdat Maurits graag een mbo-diploma wilde halen, besloot hij de mbo 2-opleiding Verkoopmedewerker slagerij te gaan volgen. “Dankzij de opleiding ga ik meer verdienen en ik leer enorm veel”, zegt hij. “Ik doe bijvoorbeeld veel productkennis op en ik heb veel geleerd over het combineren van smaken en het activeren van smaakpapillen. Dat is inspirerend, want die kennis helpt me om succesvolle nieuwe producten voor de slagerij te bedenken.” Maurits wil na deze opleiding verder leren bij SVO. “Hierna staat de mbo 3-opleiding Verkoopspecialist op de planning en ook niveau 4, Bedrijfsleider vers, lijkt me erg interessant. Daar leer je meer over zaken als financiën en calculeren. Met die kennis kan ik mijn werkgever nog meer ondersteunen en zo verder groeien in mijn werk.” 

SVO logo klein

SVO vakopleiding food is een landelijke opleider en biedt een totaalpakket van mbo-opleidingen en trainingen. De opleidingen en trainingen sluiten aan op de praktijk en de docenten van SVO komen uit het vak.
www.svo.nl | info@svo.nl

Altijd op de hoogte blijven?