PREMIUM
Veehouder Stijn van Rooij: “We werken met speciaal voer dat rijk is aan verschillende oliën. Deze oliën zorgen voor een fijne smaak en zacht vlees.”
VEEHOUDERIJ | Stijn van Rooij (26) houdt Belgische Blauwe runderen en Black Angus-runderen op zijn veehouderij in het Brabantse Cromvoirt. Alle ruimte om binnen en buiten te verblijven en speciaal voer zorgen voor bijzonder mals rundvlees. Op bezoek bij Weivlees.
‘Wat is dat biefstukje lekker!’ Dat soort enthousiaste reacties krijgen slagers die ons vlees voor het eerst verkopen van hun klanten”, vertelt Stijn van Rooij. Twee jaar geleden nam hij de boerderij over van zijn ouders, die 25 jaar geleden begonnen met het vleesveebedrijf in Cromvoirt. Zijn ouders startten met het houden van Belgische Blauwe runderen uit de Ardennen. “Vergeleken met andere rassen hebben deze runderen zeer mals vlees. De gemiddelde Nederlander houdt van mals vlees waar niet te veel vet aan zit. En voor slagers is het rendement hoog.”