Altijd feest bij Keurslager Evert Tebak
PREMIUM
Over de trend om minder vlees te eten zegt Evert Tebak laconiek: “Ik vind het allemaal prima. Maar als je vlees eet moet je het goed doen.”
Enthousiaste medewerkers, goede sfeer, vakmanschap, kwalitatief vlees en hart voor de klant. Dat is Keurslager Evert Tebak, de winnaar van de Spareribs Trophy 2024. “Een klant zei ooit tegen me: ‘Het is hier altijd een feest. Jullie geven kleur aan het dorp.’ Dat is mooi gezegd.”
Slager Evert Tebak komt uit een echte slagersfamilie. Zijn grootvader begon 100 jaar geleden – om precies te zijn op 18 augustus 1924 – zijn eerste slagerij. Hij had drie zonen, die allemaal een slagerij begonnen in Eindhoven. Evert is de zoon van de middelste. “Mijn vader had een slagerij in een volkswijk waar maar twee winkels waren”, vertelt Evert. “Hij zei ‘als je voor jezelf begint kijk dan verder, want waar wij nu zitten is niet toekomstbestendig’. En dat heb ik gedaan. Ik ben op zoek gegaan en heb niet alleen bij mijn ouders maar ook bij andere slagers gewerkt. En 24 jaar geleden ben ik in Nuenen met mijn eigen slagerij begonnen.”